снимка: Владимир Кадънков / предоставена от Beetroot Началото на годината е

...
Коментари Харесай

Как да изберем бъдещ работодател в технологичния сектор?


фотография: Владимир Кадънков / предоставена от Beetroot

Началото на годината е отлично време за равносметка и преосмисляне на кариерния път. Свободното време в празничните дни дава опция човек да се запита дали в действителност е задоволен от работата си и дали не е време да продължи напред към нови провокации.

През 2022 година още един мощен състезател стъпи на българският софтуерен пазар. Международната софтуерна екосистема Beetroot отвори порти в София. Beetroot работи на интернационалния пазар от 2012 година, като си сътрудничи с огромни компании и стартъпи. Добре позната в Швеция, компанията е различим софтуерен сътрудник и в други европейски страни, само че относително ново име за ИТ експертите в България. Инженерите и мениджмънт екипът на Beetroot споделят своя опит в намирането на съвършените чиновници в ИТ сферата. Малък спойлер: удовлетворението на софтуерните експерти от работата им не е подвластно единствено на фактори като равнище на заплата и еластичен график. Какво друго? Прочетете, с цел да разберете.

Цели и задача на компанията. Защо има значение?

Един от значимите аспекти на работата е разбирането на резултата от това, което вършиме. Желанието за осъществяване на дадена задача, единствено с цел да получите положително възнаграждение за нея, може да значи общо незадоволство от работата, бърнаут или просто отмалялост. Този метод може да бъде оневинен в кратковременен проект, само че е рисков като дълготрайна тактика, тъй като убива мотивацията и желанието за професионално израстване.

Ето за какво си коства да обърнете внимание на задачите и задачата на компанията, към която обмисляте да се присъедините. В последна сметка те демонстрират полезностите и общата цел на бизнеса и оказват помощ да се разбере какъв брой добре екипът дава отговор на вашите ползи и желания.

Мисията на Beetroot е да сътвори позитивен отпечатък. Екосистемата се стреми да го прави стабилно и дълготрайно. Един от методите, по който основава влияние, е фокусирането върху съдействие с няколко съответни промишлености, които споделят задачите на Beetroot, предоставяйки им най-хубави практики в технологиите и професионален опит.

„ Основното преимущество на Beetroot е фокусът на компанията върху обществено значими промишлености и планове. Днес въпросите за образованието, опазването на здравето и опазването на околната среда получават все по-голямо значение. Beetroot е организация на утрешния ден, тъй като работим върху артикули и планове, които въздействат позитивно на света и оказват помощ за решаването на световни проблеми ”, споделя мислите си Beetroot Bulgaria HR Невена Цонкова.

Какво значат софтуерни планове, целящи влияние?

Всяка компания може да съобщи пред света отлична социална задача и ангажираност, само че по какъв начин да сме сигурни, че това не са единствено думи? Просто е: би трябвало да разгледате деликатно плановете, върху които работят ИТ експертите в компанията.

В първите стадии на търсене на компания, с която да работите, е потребно да разгледате портфолиото и блога, с цел да разберете кои промишлености и области попадат във фокуса на евентуалния предстоящ шеф. Ако компанията има обществена задача освен на хартия, най-вероятно в портфолиото ѝ ще има обществено насочени планове.

Beetroot избира промишлености като EdTech, GreenTech, HealthTech и AI. Тези сфери въздействат директно на благосъстоянието на хората и основават по-добро бъдеще за човечеството.

Един от последните планове на Beetroot е теле-здраве приложението , позволяващо на медицинските сестри, практикуващите лекари и болногледачите да следят здравето на възрастните си пациенти посредством събиране и проявление на телеметрични данни в действително време на удобен за потребителя цифров дашборд.

фотография: Владимир Кадънков / предоставена от Beetroot

Условията, предлагани от работодателя, като един от главните фактори

Разбирането на значимостта на работата и завладяващите планове, които ви разрешават да растете, е единствено половината от триумфа. Разбира се, когато избирате предстоящ шеф, си коства деликатно да проучите предлаганите условия, тъй като те са съществена причина за удовлетворяваща и ползотворна работа.

Днес, след всички компликации, породени от пандемията от Covid-19, множеството софтуерни компании дават на чиновниците си опция за отдалечена работа, като и доста от технологичните компании намират салдото сред дома и офиса в хибридния модел на работа. Подобен метод демонстрира еластичност, както и почитание към професионалните привички и персоналните желания на служителя.

Beetroot предлага на чиновниците си освен благоприятни условия за отдалечена работа, само че и гъвкаво работно време. ИТ експертите в компанията могат да разчитат на 20 дни заплатен годишен отпуск, застраховка живот с покритие акцидент и краткотрайна неработоспособност, спомагателен здравноосигурителен пакет и спортна карта с 50% присъединяване на чиновниците. Социалният пакет предлаган от компанията включва също по този начин ваучери за храна, годишни профилактични медицински прегледи и благоприятни условия за включване в стратегия за психологично здраве и благоденствие.

Beetroot се грижи за професионалното израстване и вероятности на чиновниците си. Компанията обезпечава достъп до разнообразни платформи, вътрешни образования, професионални събития и конференции. Служителите в Beetroot получават самостоятелни проекти за кариерно развиване и фирмени пакети с отстъпки и промоции за услуги, покупки на артикули, съоръжение и други

фотография: Владимир Кадънков / предоставена от Beetroot

„ Едно от най-важните за мен неща при избора на компания шеф са опциите за професионално развиване и отношението към служителя. В Beetroot срещнах извънредно топло и приятелско отношение още в процеса на асортимент, а опцията за отдалечена работа значително също способства за решението ми да стана част от компанията. Мениджърският екип на компанията е насочен основно към хората и към това те да се усещат добре и да се развиват в сферите на личните си ползи. Регулярната и двустранна противоположна връзка е един от главните детайли от културата на компанията и за мен е витално значима за израстването и развиването ми като софтуерен експерт. В Beetroot човек има опция да работи по значими планове с екипи и клиенти от целия свят, а по едно и също време с това и да учи и усвоява новостите от софтуерния свят ”, споделя за своя опит Front-end developer Николай Горнаков.

В умозаключение: 

Изборът на евентуален предстоящ шеф въздейства върху опита и кариерните вероятности. ИТ експертите имат нелеката задача да оценят доста по-всеобхватна гама от въпроси, в сравнение с просто равнището на заплатата и работните условия, предлагани от работодателя. Перфектно съвпадане е, когато задачата ви като експерт съответствува с задачата на екипа, към който се присъединявате.

Beetroot България възнамерява да разшири екипите си в посока.NET, React и Python. Екосистемата търси също така  DevOps и Data инженери в България, като значима част от експертизата на организацията. Beetroot продължава да построява екипи за клиенти оттатък океана и също така възнамерява да разшири присъединяване си в европейски  HealthTech-проекти.

Ако желаете да работите върху обществено въздействащи и ангажирани планове, вижте свободните позиции в .

Спонсорирана публикация
7
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР