Снимка: ВК Варна ДКСОбновеният тим на Варна ДКС проведе последната

...
Снимка: ВК Варна ДКСОбновеният тим на Варна ДКС проведе последната
Коментари Харесай

Варна ДКС ще търси победа срещу ЦСКА на старта на волейболната лига при жените 

Снимка: ВК Варна ДКС

Обновеният отбор на Варна ДКС организира последната си подготовка преди старта на новия сезон в женското волейболно състезание Демакс лига. В петък варненки стартират присъединяване си в шамионата с посещение на ЦСКА. Според опитният ментор на отбора Стоян Гунчев, възпитаничките му са създали добра подготовка и влизат със съществени упоритости в шампионата, като задачата е офанзива на призовите места.

Своите упования пред клубния уебсайт за идния сезон показа едно от новите попълнения в отбора на варненки - чаровната Симона Николова.

- Проведохте сериозна подготовка, подготвени ли сте за новото състезание и по-конкретно за мача с ЦСКА? 
- Мисля, че сме подготвени. Подготвихме се добре - и тактически и механически, и сме гладни за победи, като се надявам да стартираме с триумф против сериозен тим какъвто е отбора на ЦСКА.

- Как те одобриха в тима останалите девойки?
-
Всъщност малко на брой знаят, че съм родена в морската столица и съм доста щастлива да се завърна тук. Смятам, че за малко време изградихме добър колектив и това е гаранция за положително показване. 

- Как се работи с умел и потвърден експерт като Стоян Гунчев?
- Той е страховит експерт и ни кара да се усещаме освободени по време на тренировките. Дори чувствам едно израстване през последните два месеца и се усещам към този момент по-сигурна на диагонала.

- Очакваш ли тази година по-голяма конкуренция в Демакс лига?
- Със сигурност се обрисува доста забавен и оспорван сезон. Дори мисля, че и абсолютният хегемон Марица може да усети усета на загубата.

- Имаш ли пример в родния или международен волейбол?
- Определено една от фаворитките ми е Добрияна Рабаджиева, въпреки че не играе на моята позиция, както и стила на игра на Елица Василева.

- Имаш ли упоритости в по-късен стадий да продължиш кариерата си в чужбина?
- Надявам се след време да заиграя зад граница, като ми харесват шампионатите на Турция и Италия 

- Какво би означавала за теб покана да играеш за националния тим?
- Бих се радвала да получа такова самопризнание, само че това зависи от моето показване. Това би означавало доста за мен и ще работя крепко в тази тенденция.

- За край какво си пожелаваш?
- В персонален проект си поисквам най-много здраве, а в професионален - да създадем един мощен и запаметяващ се сезон и да се окичим с орден.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР