Снимка: в.Ди ЦайтРъководител на Порше (Porsche) временно е задържан на

...
Снимка: в.Ди ЦайтРъководител на Порше (Porsche) временно е задържан на
Коментари Харесай

Арестуваха шеф на Порше заради Дизелгейт

Снимка: в. " Ди Цайт "

Ръководител на " Порше " (Porsche) краткотрайно е арестуван на фона на поредицата обиски, свързани със кавги с маниполурани дизелови мотори, оповестиха организациите, цитирайки представител на автомобилостроителната компания. Арестът е по отношение на следствие на измами, свързани със абсурда с фалшифицираните проби за излъчванията на дизеловите коли на " Фолксваген ". " Порше " е благосъстоятелност на групата " Фолксваген ". Изпълнителният шеф на " Порше " Оливер Блум е уведомил чиновниците, че прокуратурата в Щутгарт краткотрайно е задържала един от ръководителите на компанията.
Германските вестници " Билд " и " Виртшафтсвохе " оповестиха, че става дума за Йорг Кернер, някогашен отговорник за моторите в " Порше ", който е работел в Ауди (Audi), когато абсурдът избухна. Кернер е арестуван, защото управляващите се притесняват, че може да се укрие. Той дава отговор за създаването на задвижващата система на спортните коли. Блум е загатнал в писмо до личния състав, че полицията е погнала " член на борда " от 18 април. В писмото се отбелязва, че Кернер в този момент работи в " Ауди ", която също е на " Фолксваген ". Преди няколко дни немската полиция организира акция в офиси на двама началници на " Порше " и един някогашен чиновник.
През 2015 година " Фолксваген " призна, че е употребявал програмен продукт, с цел да манипулира тестванията за изгорените газове на 11 милиона автомобила по света.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР