Снимка УтроФутболистите на Дунав ще гостуват в неделя на Спартак

...
Снимка УтроФутболистите на Дунав ще гостуват в неделя на Спартак
Коментари Харесай

Треньорът на Дунав: Важно е да не се стреснем срещу Спартак

Снимка " Утро "

Футболистите на " Дунав " ще гостуват в неделя на " Спартак " (Варна) в най-интересния мач от кръга в шампионата на Североизточната Трета лига. Изходът от този дуел няма да пренеради класирането, само че ще е първият значим тест за русенския тим като сверяване на класата с водача в дивизията и съвсем сигурен участник през идващия сезон във Втора лига. 

" Готвим се съществено.  В дуел като този ще разберем накъде вървим като развиване на младия ни тим. Изгледахме записи с три срещи на варненския отбор. Лидерската му позиция не е инцидентна. Спартаковци разчитат в офанзива на бързите Янаки Смирнов и Мехмед Сабри, централните им бранители наподобяват доста постоянни и добре поставени като физика, в средата на терена работи техничният плеймейкър  Янчо Андреев. Важното за нашите момчета е да не се изплашен и да покажат това, което могат ", сподели пред " Утро " треньорът Мартин Цирков.

Той изясни, че всички футболисти са здрави като се изключи Александър Кирилов. Централният нападател към този момент упражнявал на омекотен режим, само че щели да му трябват най-малко 10 дни до завръщане в главния състав.

Цирков разяснява и обстоятелството, че двама русенци - Кристиан Върбанов и Мирослав Георгиев, играят за тима на " Спартак ".

" Когато водех юношите, Кристиян беше моят капитан.  Много разчитах на него. Георгиев, който е със стаж в школата на " Лудогорец " и игра известно време и за " Локо " (Русе), също е забавен халф. Съжалявам, че момчета като тях не са с екипа на " Дунав ". Нашата политика е да постановяваме русенски футболисти. Неслучайно през зимата прозвъних толкоз телефони до момчета, които играят за други клубове. Някои се завърнаха при нас, с други нямахме този шанс ", съобщи Цирков.

Мачът на " Дунав " против " Спартак " ще е от 15 часа на стадион " Спартак " във Варна в неделя.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР