Снимка: UnicefВярваме, че е необходима солидарност. Точно затова дадохме пример

...
Снимка: UnicefВярваме, че е необходима солидарност. Точно затова дадохме пример
Коментари Харесай

Иван Радев, АЕЖ: Важно е в България да има журналисти, които не търпят да бъдат квалифицирани като мисирки

Снимка: Unicef

" Вярваме, че е нужна взаимност. Точно по тази причина дадохме образец с английските сътрудници и с тяхната реакция. Важно е в България да има публицисти, които не търпят да бъдат квалифицирани по този метод и имат вяра в достолепието на специалността. Именно нашата религия в това, че има потребност от публицистика, ни дава ни дава съображение да вършим това, което вършим ", написа bnr.bg.

Това сподели Иван Радев от Асоциацията на европейските публицисти във връзка позицията на АЕЖ, озаглавена „ За достолепието на журналистическата специалност “ откакто министър- ръководителят Бойко Борисов на няколко пъти назова „ мисирки “ заобикалящи го публицисти. В нея се дава образец по какъв начин английски публицисти са напуснали конференция на премиера Джонсън, откакто забелязали, че не всички медии са поканени.  

 

„ Другият получател на позицията, с изключение на, несъмнено, политиците и властта, е и обществото, защото обществото също би трябвало да е уверено, че има потребност от публицисти, които имат достолепие. Именно девалвирането на полезностите в специалността, на това, че в нея има много хора, които нямат проблеми от сходна връзка с властта, тази реакция води до това да живеем в обществото и в обстановката, в които се намираме “.

„ Избрахме да поздравим сътрудниците, които незабавно реагираха и принудиха Борисов да се да се извини. За страдание, я има и другата страна - имаше други обява по-късно в едно централно издание по какъв начин мисирка не било толкоз обидна дума, тъй като ацтеките считали пуйката за провидение или нещо подобно… До огромна степен за разединението на общността има виновност и самата общественост.

В България властта „ има особени връзки с избрани медии, които в действителност съществуват и с помощта на мощната поддръжка на страната и на държавното управление “, добави той.

„ Не може единствено да се замерваме с заявления “ ,

добави Радев в предаването " Преди всички " по " Хоризонт ". Той прикани прокурорите да изискат право на отговор, когато са наранени от изявления.

Според него позицията на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет по отношение на медийни изявления, както и държанието на основния прокурор Иван Гешев в Брюксел спрямо публицист от уеб страницата " Бивол " „ биха могли да бъдат признати за форма на институционален напън върху медии и публицисти “:

„ В тази позиция на прокурорската гилдия се приказва за медии и изявления, които са ориентирани злонамерено против прокурори и прокурори и съдържат погрешни изказвания, в това число се базират на документи с погрешно наличие, които са формирани от името на държавни институции. Не става доста не излиза наяве тъкмо кои са визираните изявления. Ясно става единствено, че са сериозни. По този метод всеки, който по някакъв метод е критикувалал по една или друга причина прокуратурата, попада под обсега на тази позиция. Затова споделяме, че може да приказваме за институционален напън върху публицисти. Призоваваме всички прокурори и Висш съдебен съвет - когато има такава обява, те могат да сезират Съвета за журналистическа нравственос. Ако пък считат, че са употребявани в някакви изявления и документи с погрешно наличие, не сме ние, които да споделяме на прокурорите какво тъкмо би трябвало да вършат в такива случаи “.

Думите на основния прокурор „ съдържат и намек за някакъв компромат, с който той разполага против журналиста Чобанов “, позволи Радев и добави:

„ Това в действителност е способ на властническите, тоталитарните режими, когато всеки е държан с някаква информация, която страната знае за него и която в даден миг може да разкрият. Това би било доста притеснително и отново е форма на напън върху публицисти “.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР