снимка: УикипедияСлед Втората световна американският бизнесмен Кенет Арнолд съобщава, че

...
снимка: УикипедияСлед Втората световна американският бизнесмен Кенет Арнолд съобщава, че
Коментари Харесай

24 юни 1947 г. - Те дойдоха от... Космоса

снимка: Уикипедия

След Втората международна американският предприемач Кенет Арнолд оповестява, че на 24 юни 1947, до момента в който летял с частния си аероплан, видял девет ярки обекта да летят с “невероятна скорост ”. Съобщението му провокира огромен интерес от страна на медиите. По-късно той ще ги опише като обекти с формата на паница. От описанието на Арнолд ще се зароди и терминът „ летяща паница “.

След случката с Арнолд се появяват хиляди известия за НЛО, множеството от тях - в Съединени американски щати. Най-значимият от тях е когато екипаж на United Airlines следи девет дисковидни обекта над Айдахо в навечерието на 4 юли. Този случай е даже по-дискутиран и от този на Арнолд. Следващите няколко дни американските вестници са изпълнени със известия за НЛО, като най-значителното от тях е произшествието в Розуел, за който се твърди, че НЛО се е разрушило в пустинята.

На 9 юли, Военновъздушните сили на Съединени американски щати и ФБР стартират следствие на известията. Три седмици по-късно те вършат умозаключение, че не всички известия са измислени или съставляват някакъв натурален феномен, някои са в действителност необясними. Това води до основаване на план Знак в края на 1947 и план Синя книга през 1952 година от Военновъздушните сили на Съединени американски щати. " Синя книга " е завършен през 1970, като по този начин се поставя завършек на формалното следствие на НЛО от Военновъздушни сили.

Какво още се е случило на днешната дата?

Събития

•    217 година — Втора пуническа война: Състои се Битката при Тразименското езеро, в която картагенците, ръководени от Ханибал, провеждат една от най-големите и сполучливи засади във военната история и разгромяват римляните.
•    972 година — Състои се Битката при Цединя — първата документирана борба на полския националност под управлението на Мешко I.
•    1497 година — Италианският мореплавател Джовани Кабото (известен в Америка като Джон Кабот) доближава остров Нюфаундленд.
•    1509 година — Хенри VIII е коронован за крал на Англия.
•    1547 година — Голям пожар унищожава цяла Москва, което съгласно слуховете се дължи на въздействието което имат върху младия цар Иван Грозни неговите родственици по майчина линия, и в частност баба му Анна Якшич.
•    1717 година — В Лондон, Англия, е основана първата Велика масонска ложа.
•    1793 година — Френският Конвент приема първата демократична конституция на Републиката, която не влиза в деяние.
•    1812 година — Наполеонови войни: Великата войска на Наполеон пресича река Неман и стартира настъпление в Русия.
•    1893 година — Норвежкият откривател Фритьоф Нансен се насочва към Северния полюс с кораба Фрам.
•    1901 година — Открита е първата независима галерия на 19-годишния Пабло Пикасо в Париж, което е началото на неговата международна популярност.
•    1902 година — Едуард VII е опериран от апендицит 2 дни преди коронацията му като крал на Англия, което отсрочва събитието с съвсем 2 месеца.
•    1934 година — Столицата на Украйна е преместена от Харков в Киев.
•    1941 година — Втора международна война: Централният комитет на Българската работническа партия взема решение за основаването на Партизанско придвижване в България.
•    1941 година — Втора международна война: Посолството на България в Москва поема ползите на Нацистка Германия, Румъния и Унгария в Съюз на съветските социалистически републики.
•    1945 година — На Червения площад в Москва се организира Парад на успеха под командването на Георгий Жуков, при който се хвърлят пленените немски бойни флагове.
•    1947 година — За първи път е регистриран публично отчет за поява на НЛО и е употребен термина летяща паница.
•    1948 година — Студената война: Започва Берлинската обсада. Съветският съюз блокира придвижването по земя сред Западен Берлин и Запада.
•    1953 година — Министерският съвет на България разгласява лист на документите, сведенията, обстоятелствата и предметите, които са държавна загадка.
•    1963 година — Би Би Си показва по малкия екран за първи път магнетофон за битови потребности.
•    1964 година — В Съединени американски щати става наложително производителите на цигари да слагат надписи за вредата от тютюнопушенето върху опаковките.
•    1981 година — Официално е открит Хъмбър Бридж (САЩ, 2220 м) — най-дългият провесен мост в света през идващите 17 години.
•    2002 година — При най-тежката в Африка влакова злополука, станала в Танзания, умират 281 души и над 400 са тежко ранени.
•    2007 година — Открита е мултифункционалната зала O2 сцена в Лондон.

 

 

Obekti.bg

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР