Снимка УикипедияСъстоянието на най-богатия човек в света Джеф Безос надмина

...
Снимка УикипедияСъстоянието на най-богатия човек в света Джеф Безос надмина
Коментари Харесай

Богатството на Джеф Безос вече е над $180 млрд.

Снимка Уикипедия

Състоянието на най-богатия човек в света Джеф Безос надмина рекордните 180 милиарда $ на фона на повишаването на акциите на " Амазон " (Amazon), съгласно данни на списание " Форбс ", представени от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

По оценка на изданието към вчерашния ден пазарната капитализация на " Амазон " е достигнала 1,52 трлн. $. По този метод благосъстоянието на Безос, който държи 11,1 % от акциите на онлайн търговеца, към този момент надвишава 181,5 милиарда $. " Форбс " акцентира, че това е рекордна стойност откогато се води статистиката.

Към момента на затваряне на фондовата борса в Ню Йорк една акция на " Амазон " се котираше за 3081,11 $, поскъпвайки с 2,7 % за сесията. В понеделник пазарната капитализация на концерна за първи път надвиши 1,5 трлн. $.

През април " Форбс " за трети път сложи Безос преди всичко в класацията на най-богатите хора в света. Към съответния миг той имаше към 113 милиарда $, съгласно изчисленията на списанието. На второ място е Бил Гейтс, съоснователят на софтурния колос Майкрософт (Microsoft), с 98 милиарда $, а на трето - шефът на френската група за първокласни артикули Луи Вюитон Моет Хенеси (Louis Vuitton Moet Hennessy) Бернар Арно със 76 милиарда $.

Същевременно финансистът Уорън Бъфет, който дълги години също бе на първите места в класацията, е дарил акции от холдинга си " Бъркшък Хатауей " (Berkshire Hathaway) на стойност 2,9 милиарда $ на четири фамилни благотворителни фондации и на Фондация Бил и Мелинда Гейтс, осведоми Ройтерс.

Това е 15-ото годишно подаяние на Бъфет, който стартира да подарява акциите си през 2006 година за благотворителни цели. Досега даренията на вложителя, който на 30 август ще навърши 90 години, към този момент са за над 37,4 милиарда $.

Той направи най-голямото си подаяние предходната година - 3,61 милиарда $.

Бъфет към този момент е дарил 48 % от акциите на Бъркшър, само че към момента държи 15,5 % от конгломерата с централа в Омаха, щата Небраска, и управлява 31 % от правата на глас.

Според " Форбс " все пак той към момента има положение от 71,4 милиарда $ и е първи по благосъстояние в света.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР