Снимка УикипедияПредседателят на горната камара на алжирския президент Абделкадер Бенсалах

...
Снимка УикипедияПредседателят на горната камара на алжирския президент Абделкадер Бенсалах
Коментари Харесай

Избраха Абделкадер Бенсалах за временен президент на Алжир

Снимка Уикипедия

Председателят на горната камара на алжирския президент Абделкадер Бенсалах бе определен от депутатите за краткотраен президент на Алжир, съобщи Франс прес.

Бенсалах ще заема президентския пост за 90 дни, през които ще бъде проведена предизборна акция, в която Бенсалах няма да може да взе участие като претендент.

" Ще работя за реализирането на ползите на народа. Конституцията ми разпорежда голяма отговорност ", съобщи Бенсалах пред Народното събрание, представен от Българска телеграфна агенция.

Решението на депутатите Бенсалах да стане краткотраен президент е в сходство с плануваното с алжирската конституция, само че е срещу настояванията на алжирците, които не престават с всеобщите демонстрации. Демонстрантите упорстват за изцяло отдръпване от властта на " системата " Бутефлика, от която е част и Абделкадер Бенсалах.

Тази заран в Алжир стотици студенти излязоха на улиците и скандираха лозунги с апел за отдръпването на Бенсалах и на системата.

Опозиционните партии бойкотираха съвещанието на Народното събрание и отхвърлиха да поддържат назначението на Бенсалах.

Правителственият ежедневник " Муджахид " излезе през днешния ден със публикация, в която се предлага отстраняването на Бенсалах от президентството.

" Бенсалах не е допустим за гражданското придвижване, която упорства за незабавното му отдръпване, а също по този начин за опозицията и за част от представителите на политическите обединения на болшинството в двете камари на Народното събрание ", написа " Муджахид ".

77-годишният Абделкадер Бенсалах е ръководител на горната камара на алжирския президент от близо 17 години и е чист артикул на алжирски режим и почитател на досегашния президент Абделазиз Бутефлика, отбелязва Франс прес.

Бенсалах е бил също по този начин народен представител, дипломат в Саудитска Арабия и представител на външното министерство на Алжир. През последните години той постоянно бе представител на Алжир на интернационалната сцена, откакто Бутефлика получи удар през 2013 година и прекрати публичните си появи.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР