Снимка УикипедияПреди четири години, когато се заехма с програмата ``Образование

...
Снимка УикипедияПреди четири години, когато се заехма с програмата ``Образование
Коментари Харесай

Ева Майдел: В България трябва да има повече щастливо реализирали се млади хора

Снимка Уикипедия

Преди четири години, когато се заехма с програмата ``Образование 2030``, изглеждаше нещо доста далечно, само че през днешния ден считам, че е доста по-близко. Извървяхме доста път и Министерството на образованието направи тъй че да имаме по-подготвени фрагменти за стопанската система и обществото да може да усети, че в тази посока се работи интензивно. Това съобщи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП по време на Кръгла маса, отдадена на развиването на българското обучение и вероятностите пред него до 2030 година, написа вести.бг.

На събитието участваха още просветителният министър Красимир Вълчев и зам.-председателят на Европейска комисия Юрки Катайнен, съобщи кореспондент на Novini.bg

,,Причината да се роди днешната среща е тъй като господин Катайнен има вяра, че това е най-важната база за нашето общество, а именно качественото обучение. Ето за какво е доста значимо обществото ни да прегърне концепцията за образованието като общ народен приоритет, в противоположен случай нещата няма да се получат. На процедура всяка една поддръжка е значима, с цел да можем дружно да продължим да надграждаме``, разяснява още Майдел.

Тя уточни, че главните цели, сложени пред българското обучение до 2030 година, са всяко българско дете да може да чете и да схваща това, което чете, както и да е приключило приблизително обучение.

,,Втората цел е в България да има повече щастливо осъществили се младежи на пазара``, добави в заключение Ева Майдел.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР