Снимка УикипедияПентагонът при президента Доналд Тръмп за първи път от

...
Снимка УикипедияПентагонът при президента Доналд Тръмп за първи път от
Коментари Харесай

Independent: Пентагонът тихомълком се отказа от мисията да предотвратява конфликти

Снимка Уикипедия

Пентагонът при президента Доналд Тръмп за първи път от десетилетия „ неусетно ” промени обществената декларация на своята задача. Това установи английското издание Independent в материала на своя нюйоркски сътрудник Кларк Миндок под заглавие Pentagon quietly changes `deter war` mission statement to one that protects America`s influence with `lethal force`, написа Блиц.

 
Според изданието, Пентагонът внесъл промени в оповестения при започване на годината текст в уеб страницата на ведомството. В новата версия липсва предписанието „ да не позволява война ”, само че е добавена цел „ да поддържат американското въздействие зад граница ”.
 
Преди се споделяше, че „ Задача на Министерството на защитата е да дава въоръжени сили, нужни за въздържане на войни и отбрана на сигурността на нашата страна ”.
 
Сега задачата е избрана като „ Задача на Министерство на защитата е да дава смъртоносни обединени сили за отбрана на сигурността на нашата страна и опазване на американското въздействие зад граница ”.
 
За първи път Пентагонът намерено разгласява изказване за своята задача по време на президента Бил Клинън. Текстът остана без смяна при Джордж Буш-младши и Барак Обама.
 
Пентагонът не откликнал на молбата на The Independent да разяснява обстановката.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР