Снимка УикипедияОстанки от хищен динозавър откриха учените на 80 км

...
Снимка УикипедияОстанки от хищен динозавър откриха учените на 80 км
Коментари Харесай

Само на 80 км от Милано: Учени откриха останки от нов вид хищен динозавър, нарекоха го страховитото оръжие

Снимка Уикипедия

Останки от граблив динозавър откриха учените на 80 км северно от Милано. Според палеонтолозите става въпрос за никому незнаен до момента тип от рода на античните рептили - Saltriovenator zanellai. Оказва се, че S. zanellai са били с тегло към един звук и са живели на Земята преди 198 млн. години. Уникалната конструкция на костите на динозавъра от юрския интервал разрешава на учените да запълнят някои пропуски в знанията си за еволюцията на крайниците и крилете на античните същества, написа rt.com. 

Прародителите на този тип рептили са се придвижвали на два крайници, имали са четири къси крайника, здрави челюсти, остри зъби и рог на муцуната (точно поради израстъка измежду учените е прочут като " рогат гущер " ). 

Височината на динозавъра е достигала до 3 метра, а дължината на туловището му - 7,5 метра. Теглото му е достигало звук, а острите му зъби били с дължина 4,5 сантиметра. Имал е мощни палци с остри нокти на четирите крайника. Авторите на проучването нарекли динозавъра " страховито бойно оръжие от юрския интервал ".

Според палеонтолозите откритият край Милано динозавър е починал на 24-годишна възраст. Известно е, че този жанр антични представители в тази възраст са били към момента в развой на развиване. Ето за какво се счита, че възрастните представители са били с още по-внушителни размери. 

Превод " Петел "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР