Снимка: УикипедияМълния остави възрастно семейство без дом. Вчера тя пада

...
Снимка: УикипедияМълния остави възрастно семейство без дом. Вчера тя пада
Коментари Харесай

Мълния подпали къщата на възрастно семейство, бури и градушки до 25 юни

Снимка: Уикипедия

Мълния остави възрастно семейство без дом. Вчера тя пада върху къщата на Благой Самарджийски в село Цапарево, пламва пожар, който изгаря всичко - постройката, покъщнината. Чудо е, че жителите остават живи, написа OFFnews.

" Лежах на леглото. Тя (жена ми) беше в кухнята. Чуваме гръм. И тя вика: „ Нещо се скъса на тавано “, а аз ѝ крещя: „ Сигурно някои мачки се борят “. Излезнах и погледнах, и виждам –огън. Гледам - всичко стартира да пада “, споделя Благой Самарджийски пред bTV. А синът му Венцислав прибавя: „ Заварих страшна панорама. пожарът се виждаше на 20 километра от селото “.

Цялата нощ пожарникари се борят, с цел да угасят пламъците. Пръскат и прилежащите къщи, да не би огънят да пламне и там. Венцислав ги вижда безусловно да заспиват прави от отмалялост.

Тази заран всичко е в пепел, само че заплаха няма. Стойността на изгубеното не е в парите. " Къщата, като цена, не коства кой знае какъв брой. Има друга стойност - тук са изкарали целият си живот “, споделя Венцислав. Той е решен да направи всичко, с цел да възвърне дома и още веднъж фамилията да се събере там.

Къде ще прекара нощта Благой не знае. Притеснява се и за брачната половинка си, която е трудноподвижна и с голям брой болести. Сега тя е в медицински център в Благоевград. Подслон сигурно ще намерят. " Селото сме единни и задружни, всички си предложиха помощта за заслон и храна ", споделя синът Венцислав. Той и братята му ще се погрижат родителите им да имат заслон. Много родственици от Благоевград с къщи в селото също са предложили помощ, а кметът е подготвен да настани възрастното семейство в блокче в центъра.

През последните седмици порои наводняват улици, а градушки унищожават годишна продукция. До по кое време ще продължи по този начин? 15-дневната прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология, уви, демонстрира, че времето ще остане същото до към 25 юни.

Ще остане с чести валежи и температури към и малко под климатичните правила. На доста места ще има краткотрайните превалявания, основно в часовете към и след обяд, както и до среднощ, и те ще бъдат съпроводени с гръмотевични стихии - предвиждат от Национален институт по метеорология и хидрология.

Остава и нараснала вероятността за градушки и местни интензивни превалявания.

По-съществени разкъсвания и краткотрайни понижения на облачността ще има през втората половина от тази седмица в часовете след среднощ и преди обяд.

Дневните температури във вторник и сряда едва ще се намалят и до петък преобладаващите оптимални ще бъдат сред 22° и 27°.

Към четвъртък вятърът ще се ориентира от северозапад и краткотрайно ще се усили до сдържан. През почивните дни ще има повече слънчеви часове, само че след обяд още веднъж, в събота, основно в планинските региони, а в неделя – още веднъж на повече места в страната, ще превали и прегърми. Дневните температури ще бъдат най-вече сред 25° и 30°, през идващите дни още малко ще се покачат, само че ще остане и с нараснала възможност за валежи, основно в западната половина от страната.

След 25 юни до края на месеца въздушната маса над страната ще се стабилизира. Ще доминира слънчево време. Преваляванията ще са единствено на обособени места в следобедните часове, основно в планинските региони. Температурите ще се покачат и в по-голямата част от страната през последните дни от юни ще надвишават 30°.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР