Снимка: уикипедияЛидерът на СДСМ Зоран Заев заяви, че неговата партия

...
Снимка: уикипедияЛидерът на СДСМ Зоран Заев заяви, че неговата партия
Коментари Харесай

Заев: Вярвам в бъдещо правителство без проблеми с България

Снимка: уикипедия

Лидерът на СДСМ Зоран Заев съобщи, че неговата партия ще стартира срещи и диалози с други партии през днешния ден и е убеден, че ще може да сформира устойчиво и сполучливо държавно управление с мандат от четири години.

„ Установяваме това въз основата на числата. Броят е задоволително огромен, с цел да подсигурява устойчиво ръководство. Вторият мотив е моята персонална религия в триумфа на това държавно управление в условия, в които нямаме проблем с Гърция, нямаме проблем с България, а на вътрешно равнище македонците, албанците и всички останали общности са преодолели най-големите проблеми, които влачим от предишното. Сега е време за работа вкъщи. Това е моят терен. Зоран Заев към този момент няма да е министър на външните работи, ще си има министър на външните работи “, сподели Заев след учредителната сесия на Народното събрание.

Той ще се срещне с всички ръководители на партии от албанския политически блок и работни групи и членове на партийните управления. Ще има постоянни срещи на доста равнища по време на процеса на договаряния за коалиция и образуване на парламентарно болшинство, написа debati.bg.

Заев чака резултати в идващите 10 до 15 дни, само че не се чака прогрес още в първите срещи.

На първо място, както сподели той, ще се очертаят контурите на бъдещото парламентарно болшинство, какъв брой устойчиво ще бъде и по какъв начин да подсигурява четири години битие, както и ще се отстранен всички национализми.

Той счита, че с минимум 61 депутати ще обезпечат устойчиво парламентарно болшинство, което ще подсигурява устойчиво държавно управление за четири години.

„ Много съм благополучен за всички исторически решения, които сме взели, за решения проблем с България и казуса с Гърция. Северна Македония е член на НАТО, Северна Македония след 15 години получи решение за започване на договаряния от ръководителя Германия, като канцлерът Ангела Меркел разгласи, че ще отворим първите глави до края на годината по време на немското председателство. Приехме Закона за използването на езиците, успокоихме етническата душа на общата ни страна. Успехите, които постигнахме в интернационален проект, бяха съпроводени със съществени триумфи вкъщи “, сподели водачът на СДСМ.

От своя страна водачът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски сподели, че също се концентрира върху договаряния за образуване на ново парламентарно болшинство, което ще значи ново държавно управление. „ Правителство, което ще бъде фокусирано върху оправянето с същинските проблеми, на първо място пандемията, породена от Covid-19, и справяне с нейните последствия, както и справяне с икономическата рецесия “.

Той чака в идващите дни ВМРО-ДПМНЕ да се опита да обезпечи парламентарно болшинство, което в бъдеще да поддържа, по думите му, „ същинско държавно управление за промени, което бързо ще докара Македония до равноправно участие в Европейски Съюз “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР