Снимка УикипедияБританският премиер Борис Джонсън обяви значително смекчаване на ограничителните

...
Снимка УикипедияБританският премиер Борис Джонсън обяви значително смекчаване на ограничителните
Коментари Харесай

Джонсън: От 4 юли разхлабваме редица мерки срещу COVID-19

Снимка Уикипедия

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи доста намаляване на ограничаващите ограничения поради новия ковид в Англия, предадоха международните организации.

Причината е намаляването на новите случаи.

" Броят на новите случаи на болест в този момент спада с сред 2 и 4 % дневно ", съобщи английският министър председател пред Народното събрание. " Пандемията остави непрекъснати белези и ние оплакваме всеки, който сме изгубили. Ние оставаме бдителни, само че не считаме, че в този момент има риск от втори пик на случаите на болест, който може да затрудни националната здравна система ", сподели Джонсън, представен от Българска телеграфна агенция.

Облекчението на ограниченията в Англия влиза в действие на 4 юли, когато ще възобновят работа редица обекти. Носенето на маска в публичния превоз остава наложително.

Британският министър председател означи, че целесъобразната отдалеченост сред двама души ще бъде понижена от два метра понастоящем на един метър там, където е невероятно да се стои на разстояние от два метра.

Този въпрос обаче поражда дискусия в страната от две седмици.

Навън се предлага събирането на хора в парковете или градинките на групи до не повече от 6 души от 6 разнообразни семейства при съблюдаване на обществена отдалеченост. Две семейства, без значение от размера им, също могат да се срещат на открито.

Вътре в обектите, които ще възобновят работа, едно домакинство може да се среща с по едно домакинство едновременно при съблюдаване на обществена отдалеченост, като няма ограничавания от какъв брой индивида са семействата.

В случай че са обезопасени против ковид, ще имат право да отворят хотели, хостели и други места за настаняване, като бунгала, вили или къщи за посетители и къмпинги. Ще може да бъдат отворени, в случай че дават отговор на изискванията, също библиотеките, общинските центрове, заведенията за хранене, кафенетата, питейните заведения, пъбовете, столовете в институциите, местата за изповедание, киносалоните, бинго залите, театрите, концертните зали, музеите, галериите, игрищата, тематичните и атракционните паркове, зоологическите градини и други.

Ще останат обаче затворени казината, нощните клубове, спа центровете, козметичните студия, студията за разтривки, татуировки и пиърсинг, фитнесите и залите за танци, спортните обекти на закрито, басейните и авкапарковете, конферентните центрове и други.

Британското държавно управление предизвести, че в случай че разпространяването на вируса излезе отвън надзор, то няма да се поколебае да върне някои или всички ограничения.

Всяка смяна в националната политика за слагане под карантина ще бъде основана на здравни съображения, а не на желанието за отваряне на стопанската система, сподели още Джонсън.

Англия в този момент изисква 14-дневна карантина за идващите от чужбина, само че държавното управление към този момент разгласи, че ще се стреми към определяне на въздушни мостове, които ще разрешат пътувания без ограничавания сред страни с невисок растеж на инфектираните.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР