Снимка уикипедия, Gade SkidmoreАктьорът Алек Болдуин е получил зареден пистолет,

...
Снимка уикипедия, Gade SkidmoreАктьорът Алек Болдуин е получил зареден пистолет,
Коментари Харесай

Алек Болдуин: С разбито сърце съм

Снимка уикипедия, Gade Skidmore

Актьорът Алек Болдуин е получил зареден револвер, подаден му от асистент-режисьора на " Rust ", като му било казано, че той е безвреден за приложимост. Това сочи информацията от правосъдните документи, оповестява Sky news, представена от

Асистент-режисьорът е декларирал " Cold gun ", което в британския език значи, че оръжието е заредено с несмъртоносни муниции. Според правосъдните документи, Алек Болдуин не е знаел, че реквизитът съдържа същински патрон.

В петък бе обявено, че артистът е стрелял на снимачната площадка на кино лентата " Rust " в Ню Мексико, като това докара до гибелта на основния оператор, а режисьорът бе откаран ранен в болничното заведение, а по-късно същия ден - изписан. 

Алек Болдуин написа в Туитър, че е с " разрушено сърце ", заяви Ройтерс. Актьорът съобщи, че сътрудничи на полицията в следствието на случая. 

Пистолетът, с който е стрелял Болдуин на снимачната площадка, е съдържал един същински патрон, съобщи Ройтерс в петък, като се базира на информация от вътрешно известие на районния клон на Международната асоциация на театралните служащи, представена от " Варайъти " и " Индиуайър ".

" Единственият същински патрон е бил изстрелян инцидентно на снимачната площадка от артиста, поразявайки и операторката Халина Хъчинс, и режисьора Джоуъл Соуза ", се показва в известието.

Подробностите за случая на снимачната площадка в Бонанза крийк роуд се съдържат в настояването за обиск от страна на шерифската работа на окръг Санта Фе.

Следователите желаят да изследват кървавите петна по костюма на Алек Болдуин за ролята му във кино лентата, както и оръжието, с което е стрелял и останалите реквизитни револвери и боеприпаси, записите от камерите.

Оръжието, с което операторката беше простреляна съдбовно, е едно от трите, готови от оръжейника на продукцията Хана Гутерес и сложени в количка пред постройката, където се снима сцената, се показва в оповестените правосъдни документи. Холс взел револвера оттова и го дал на Болдуин, без да знае, че е зареден с същински боеприпаси, написа детектив в настояването на правосъдна заповед за обиск.

Не е ясно какъв брой патрона са изстреляни. Гутерес е прибрала гилзата след стрелбата и я е предала на полицията, се показва в документите.

Помощник-сценаристката Мами Мичъл е стояла до операторката Хътчинс, когато патронът я пронизва.
" Избягах и позвъних на 911, споделих: Докарайте всички, изпратете всички ", сподели тя пред Асошиейтед прес. " Тази жена си отиде при започване на кариерата си. Тя бе изключителна, рядко срещана, доста рядко срещана жена ".

Мичъл сподели, че дружно с други членове на снимачния екип ще вземат участие в частна възпоменателна гала за операторката в петък вечер в Санта Фе.

" Няма думи, с които да изразя шока и тъгата си от трагичния случай, лишил живота на Халина Хъчинс, брачна половинка, майка и надълбоко ценена наша колежка ", написа Болдуин в Туитър.

Алек Болдуин, на 63 година, е копродуцент на уестърна " Rust " и извършва ролята на дядо на 13-годишно момче, наказано за ликвидиране по несъобразителност. От шерифската работа оповестиха, че не са повдигнати обвинявания и че следствието не е завършило. След трагичния случай Болдуин бил видян " облян в сълзи " пред постройката на шерифската работа, заяви локалното издание " Санта Фе Ню Мексикан ".

" Лос Анджелис таймс " заяви, че в деня на случая със стрелбата, снимачният екип на американския филм изразил неодобрение от изискванията на труд на мястото на фотосите.

Недоволството на снимачния екип било провокирано от непрекъснатите промени, логистичните неуредици и забавянето на заплатите.

Освен това, няколко души се оплакали, че не са взети поради настояванията им за сигурност, откакто револверът, с който се стреля на фотосите, през последните няколко дни най-малко на два пъти засичал, съобщи ТАСС.

Вестникът заяви, че в четвъртък няколко оператори и помощниците им, часове преди случая със стрелбата, напуснали снимачната площадка поради различия с продуцентите. Сред хората, които упорствали за възстановяване на изискванията на труд, била и починалата Халина Хътчинс.

Междувременно не престават разпитите на очевидци на случая, заяви шерифството в окръг Санта Фе. Оттам са удостоверили, че към този момент не са повдигани обвинявания за стрелбата и гибелта на Хътчинс.

Оръжията, употребявани в киното, от време на време са същински и могат да стрелят с същински или с халосни патрони, които са без гибелен патрон. Халосните патрони също изхвърлят горещи газове и хартия или пластмаси, които могат да бъдат смъртоносни отблизо разстояние. Такъв бе казусът с артист през 1984 г, както и през 1993 година, когато Брандън Лий бе убит с патрон от реквизитно оръжие. Подобни произшествия се случват и при зареждането с същински патрони на оръжия, употребявани в исторически възстановки, напомня Българска телеграфна агенция.

Стандартите и условията за сигурност на оръжията по време на фотоси в Съединени американски щати са се подобрили доста от този момент, сподели Стивън Хол, английски деец в операторското майсторство. Той сподели, че едно от най-рисковите места си остава зад камерата, тъй като операторът е на огневата линия по време на пукотевица, когато артистът като че ли насочва оръжие към публиката.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР