Снимка ТуитърРазбира се, определено е по-приятно да летите в първа

...
Снимка ТуитърРазбира се, определено е по-приятно да летите в първа
Коментари Харесай

По-безопасно ли е да летите в първа класа, отколкото в икономична

Снимка Туитър

Разбира се, несъмнено е по-приятно да летите в първа или бизнес класа - с необятните седалки, безплатните питиета и деликатното обслужване. Но по-безопасно ли е?

Краткият отговор е: не.

Според водачите, специалистите и емпиричните данни, концепцията, че полетът в първа или бизнес класа е по-сигурен, е чист мит, написа profit.bg.

" Първа класа не е по-безопасна от икономична ", споделя Чесли " Съли " Суленбергер III - водачът, който безвредно приземи аероплан в река Хъдсън, пред The ​​Washington Post.

" Не мога да измисля нищо, което да прави първата клас по-безопасна ", добави Харро Рантър, основен изпълнителен шеф на Мрежата за авиационна сигурност. " При злополука най-често по-големи шансове за оцеляване имат тези, които седят в задната част на самолета ", допълна той, представен от Блиц. 

И статистиката демонстрира, че специалистът е прав. 

Според дълъг разбор на списание Time, основан на данните на Федералната авиационна администрация за авиационни произшествия, индивидът, който седи на междинната седалка на последния ред на самолета, има максимален късмет за оцеляване.

Според Time, " седалките в задната част на самолета носят 32 % възможност за смъртен излаз, спрямо 39 % в междинната и 38 % в предната част. "

Освен това седалките до пътеката в средата на самолета имат най-голям % смъртни случаи - 44%, до момента в който междинните места в дъното му са с най-ниска смъртност - 28%.

Има обаче едно огромно предизвестие по отношение на тези данни: самата Федерална авиационна администрация отбелязва, че няма такова нещо като " най-сигурно " място.

При злополука на самолета, които се срещат изключително рядко, оцеляването зависи повече от събитията и по-малко от мястото, на което седите.

Така че, в последна сметка, класата, в която летите, не е от голяма важност за сигурността.

Но в случай че сте в действителност търсите най-безопасния вид за полет, тогава използвайте услугите на тези самолетни компании, които в никакъв случай не са имали съдбовни произшествия.

И просто по този начин, за спомагателна сигурност, седнете в дъното на самолета.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР