Снимка ТуитърИран ще отмъсти на САЩ за смъртта на лидера

...
Снимка ТуитърИран ще отмъсти на САЩ за смъртта на лидера
Коментари Харесай

Иран обеща отмъщение на САЩ заради убийството на Солеймани

Снимка Туитър

Иран ще отмъсти на Съединени американски щати за гибелта на водача на Революционната армия на Иран Касем Солеймани. Това съобщи в Туитър Мохсен Резай - някогашен началник на елитната конструкция и сегашен секретар на Консултативния съвет на висшия водач на Иран, написа news.bg .

``
реклама

Върховният съвет за национална сигурност на Иран свика изключително съвещание след гибелта на военачалник Солеймани. По информация на представителя на Съвета на нея ще бъде оценена " незаконната офанзива " против автомобила на Солеймани в Багдад.

От своя страна иранският външен министър Мохамед Джавад Зариф съобщи, че нападението, при което е бил погубен Солеймани, е " акт на интернационален тероризъм ", за чиито последици отговорност ще носи Вашингтон.

Актът на интернационален тероризъм на Съединени американски щати, които нападнаха и убиха военачалник Солеймани - най-ефикасният в битката против Ислямска страна, Ал Нустра, Ал Кайда и така нататък - е извънредно рисков и е неуместно разтягане на напрежението, съобщи Зариф в обществените мрежи.

Външното министерство на Иран привика швейцарския дипломат Маркус Лейтнер, който съставлява ползите на Съединени американски щати в Техеран, с цел да изрази митинга си поради гибелта на иранския военачалник.

От своя страна висшият водач на Иран Али Хаменей обяви три дни на народен печал.

Пентагонът удостовери гибелта на военачалник Солеймани при ракетна офанзива на летището в Багдад, разпоредена от президента Доналд Тръмп.

От Вашингтон настояват, че целта на нападението е било да предотврати бъдещи офанзиви от страна на Иран, ориентирани към американски дипломати и военни.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Ме
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР