Снимка: ТуитърДвама души са убити, а близо 30 ранени при

...
Снимка: ТуитърДвама души са убити, а близо 30 ранени при
Коментари Харесай

След страшната новина за жертви във Венецуела, Тръмп обяви: Много неща ще се случат, може би...

Снимка: Туитър

Двама души са убити, а близо 30 ранени при вчерашните конфликти във венецуелската столица Каракас по време на митингите там. 27-годишната жена е умряла в клиника, откакто е бил ранена от " патрон в главата по време на проява ", съобщи венецуелска неправителствена организация, представена от Агенция Франс Прес.

``
реклама
Опозиционният водач Хуан Гуайдо заяви, че и 24- годишен юноша е намерил гибелта си. Въпреки това Гуайдо прикани митингите да продължат, написа Блиц.

Над 300 души са задържани. Според венецуелския министър на защитата в конфликтите са били ранени и 8 военни. Междувременно от УНИЦЕФ приканиха да се вземат незабавни ограничения за отбрана на децата от насилието във Венецуела, тъй като при предхождащите митинги и конфликти във вторник са били ранени минимум 15 деца на възраст сред 14 и 17 години.

Припомняме, че сблъсъци избухнаха сред поддръжници на опозицията и въоръжените сили на Венецуела в столицата Каракас в сряда, когато започнаха митинги, проведени опозиционния водач Хуан Гуайдо. Войници от Националната армия използваха сълзотворен газ против протестиращите, които мятаха камъни и се опитваха да блокират автомагистрала покрай въздушната база в източната част на Каракас, където Гуайдо бе опитал във вторник да провокира протест против Мадуро.

Вторият ден от конфликтите сред поддръжниците на опозицията и службите за сигурност на Мадуро стартира на фона на изказвания на Съединени американски щати, че са подготвени да подхващат военни дейности, в случай че е належащо, с цел да спрат рецесията в южноамериканската страна.

Американският президент Доналд Тръмп даде обещание в сряда, че " доста неща ще се случат " идната седмица, само че може би по-рано, към обстановката на разрешаване на спора във Венецуела. Американският президент е бил помолен от телевизионния канал Fox Business да разяснява рецесията в Боливарската република.

" Това е просто ужасна обстановка Ние обмисляме всички благоприятни условия. Искаме да помогнем на хората. Много неща ще се случат идната седмица, може би по-рано ", сподели президентът. Помолен да разяснява, че Мадуро е бил подготвен да избяга със аероплан, само че Русия го е разубедила от сходен ход. " Ако е по този начин, това е недопустимо. Чуваме доста разнообразни клюки. Имаше клюки, че той ще направи това, имаше клюки, че той ще напусне страната по различен метод. Чувам клюки за Русия, слушам доста клюки за Куба ”, отговори президентът.

В същото време стана ясно, че държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео и съветският външен министър Сергей Лавров са си разменили обвинявания в телефонен диалог в сряда, обвинявайки другата страна, по отношение на неуспелия опит на опозицията да смъкна президента Мадуро от власт.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР