Снимка ТрафикнюзД-р Иван Димитров ще бъде пуснат от ареста с

...
Снимка ТрафикнюзД-р Иван Димитров ще бъде пуснат от ареста с
Коментари Харесай

Пускат д-р Димитров от ареста!

Снимка Трафикнюз

Д-р Иван Димитров ще бъде пуснат от ареста с мярка подписка. Това решение обаче не било взето на база митингите, а на вътрешните убеждения на прокурора Георги Пенев. Това стана ясно по време на изключителната конференция в прокуратурата. От обвиняването обявиха, че доктор Димитров е прострелял Жоро Плъха в двора, а не в личното си жилище, което изключва хипотезата за неизбежна самозащита, съобщи окръжният прокурор Румен Попов, написа Трафикнюз.

Той изнесе всички обстоятелства, които са ясни на обвиняването до този миг. По думите му фамилията на Димитров не е било в жилището, а той гледал над 30 минути подготовката на кражбата, без да се обади в полицията. След като умъртвил крадеца, Димитров се опитал да покрие следите си.

Ето и всичко, което сподели прокурорът:

„ Фактите, върху които се упражняваха политици, не бяха такива. Всички сте осведомени, че докторът е арестуван за 72 часа, в което време прокуратурата трябваше да реши. Получихме какви ли не упреци, обстоятелства, с които се спекулираше. Твърдеше се, че крадецът е влезнал в жилището, имало е съизвършител, че револверът е бил на съучастника, че дамата и децата са били в жилището. Извършени са голям брой следствени дейности, разпитани са над 15 очевидци. Установи се следното: все още на осъществения опит за кражба, в жилището не са били нито брачната половинка, нито двете деца. Те живеят в Крумово. Това твърди и жена му и, както и самият доктор Димитров. Крадецът не е бил със съизвършител. Опитът за кражба е осъществен само от Джевизов.

Имало е гонитба сред обвинения и крадеца. При по този начин изнесената фактология изрично е открито, че изстрелите и конфликтът сред крадеца и доктора са настъпили в двора, а не в жилището, което изключва използването на член 12 от Наказателен кодекс за неизбежна защита. При осъществения опит за кражба, откакто е проникнал в гаража, обвиненият е следил 30 минути подготовката на кражбата, без той да се обади в полицията. След това с револвер Валтер той слиза на двора.

Когато крадецът влиза в гаража и побягва, докторът стреля, с цел да спре крадеца, а по-късно Жоро Плъха е хвърлял по него разнообразни предмети. Три пъти си трансформира версията – първо железна тръба, табела, а по-късно нож, който след това е открит в дома на лекаря. Ножът не е благосъстоятелност на крадеца. След като докторът е изпразнил целия пълнител на валтера, крадецът съумява да избяга и умира на улицата.

След осъществяване на действието лекарят звъни на собствен другар и го моли за помощ. Да заличат следите, да измият кръвта и да съберат гилзите и да изхвърлят огнестрелното оръжие. Обвиняемият е направил цялостни признания по какъв начин е придобил револвера. Има видеозапис, на който се виждат дейностите след стрелбата. След като заличават следите, лекарят звъни на друго лице и укрива при него револвера. Лелята на Димитров го моли да звъннат в полицията, само че той изрично отхвърля. След намирането на натрупа и бързите дейности на полицията, се разкрива самоличността на причинителя. Той е извикан в полицията, където е декларирал, че не знае защо става на въпрос. При претърсването в дома му са открити и други муниции. Крадецът е нападнал лекаря и той има прорезна рана. Не е ясно от какво ”, сподели окръжният прокурор Румен Попов.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР