Снимка: Trafficnews.bgПанаирът в Пловдив е безспорно една от най-добрите български

...
Снимка: Trafficnews.bgПанаирът в Пловдив е безспорно една от най-добрите български
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Държавата трябва да е силна там, където има нужда от нея, и да се оттегли от там, където пречи на бизнеса

Снимка: Trafficnews.bg

Панаирът в Пловдив е несъмнено една от най-хубавите български обичаи в България. Това сподели при откриването на 74-тия Международен механически панаир вицепремиерът Томислав Дончев, представен от Trafficnews.bg.

``
реклама

По думите му българската стопанска система е мигрирала от стопанска система, основана на спекулации с недвижими парцели, услуги и бързи пари към повече произвеждане и повече износ.

" Българските производители от ден на ден се конкурират на общия пазар с производители от другите страни членки на Европейски Съюз,  че изнасяме повече и изнасяме артикули с по-голяма добавена стойност ", съобщи Дончев.

 Според вицепремиера обаче е време страната ни да направи и идната крачка, тъй като моделът, който досега следваме е привършен. Не може да се развива стопанска система, която е основана евтино на труда и ниска цена на ресурсите. Все повече страната, бизнесът и бизнесмените би трябвало да влагат във високи технологии, роботизация, което да увеличи добавената стойност на продукцията, акцентира още Томислав Дочев. 

Държавата би трябвало да е мощна там, където има потребност от нея и да се отдръпна от там, където пречи на бизнеса. Панаирът ще бъде тази диагностика, която ще демонстрира до къде сме, какви и какъв брой артикули, изложители и нововъведения са се появили тук. Панаирът би трябвало да бъде устройството, което ще мери пулса на българската стопанска система, сподели още вицепремиерът. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР