Снимка: Температурите в Украйна са минусови АП/БТАМилиони украинци са без

...
Снимка: Температурите в Украйна са минусови АП/БТАМилиони украинци са без
Коментари Харесай

Милиони украинци са без ток при страшен студ

Снимка: Температурите в Украйна са минусови АП/БТА
Милиони украинци са без електричество при минусови температури. Руската войска продължава да обстрелва обекти от енергийната инфраструктура в Източна и Южна Украйна с ракети, дронове и артилерия.

Въоръжените сили на Украйна са отблъснали офанзивите на съветските окупатори в региона на 11 обитаеми места в Луганска и Донецка област. Най-малко двама души са починали, а петима ранени при масиран съветски обстрел на южния град Херсон. А назначените от Русия управляващи в окупирания Мелитопол оповестиха за две жертви на украинска ракетна офанзива, съобщи БНР.

Остава опасността от удари с ракети и дронове по обекти на енергийната система и сериозната инфраструктура в цяла Украйна. Пристанището на Одеса възобнови активността си след възобновяване на електрозахранването, прекратено при удари против две енергийни уреди в региона.

Санкции за период от пет години са наложени на метрополии от Украинската православна черква с декрет на президента Володимир Зеленски поради връзките им с Москва.

„ Правим всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че държавата-агресор няма да има нито една нишка, която да може да изтегли върху украинското общество “, разяснява Зеленски решението на Съвета за сигурност.

Държавният глава заяви също, че е провел серия от телефонни диалози с сътрудниците си от Съединените щати, Франция и Турция.

„ Говорих с президента Байдън и му благодарих от цялото си сърце за невижданата отбранителна и финансова помощ, която Съединените щати ни дават. Тя ни оказва помощ освен да съумяваме на бойната поле, само че и да съхраним стабилността на стопанската система “, уточни Зеленски.

С френския президент Еманюел Макрон той е разискал ефикасни противовъздушни системи за отбрана на популацията, а с турския президент Ердоган е провел „ доста съответен “ диалог за обезпечаването на украинския експорт на зърно.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР