Снимка svetamarina.comРъководството на варненска болница взе важно решение за плановите ...

Снимка svetamarina.comРъководството на варненска болница взе важно решение за плановите

Спряха плановите операции в УМБАЛ “Света Марина” – Варна

Снимка svetamarina.com

Ръководството на варненска болница взе от значение решаване за плановите операции.

Със заповед на шефа на лечебното заведение са преустановени плановият банкет и плановите операции в УМБАЛ “Света Марина” – Варна.

Заповедта е в действие от 15 септември, оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение, представени от Агенция

Съгласно заповед на изпълнителния шеф на болницата проф. доктор Силва Андонова, поради увеличението на броя на хоспитализираните пациенти в ръководеното от нея лечебно заведение, се прекратява плановият банкет и плановата оперативна активност , като се изключи дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и кафези , диагностиката и лечението на пациенти с онкологични болести и онкохематологични болести , действия по рехабилитация и психиатрична помощ.

Също по този начин се не разрешават посещенията на външни лица/свиждания в лечебното заведение за болнична помощ, като се изключи свижданията при пациенти в терминален етап . При посещенията на външни лица/свижданията се спазват всички противоепидемични ограничения , при наложително носене на персонални защитни средства (калцуни, ръкавици, престилка и защитна маска за лице) и недопускане на повече от един клиент на стая едновременно .

Забраната не се отнася за контролните органи при реализиране на контролната им активност .

Временните противоепидемични ограничения , избрани със заповедта, ще бъдат изменени според от развиването на епидемичната позиция на територията на област Варна.

Източник: petel.bg