Снимка svetamarina.comРъководството на варненска болница взе важно решение за плановите

...
Снимка svetamarina.comРъководството на варненска болница взе важно решение за плановите
Коментари Харесай

Спряха плановите операции в УМБАЛ “Света Марина” – Варна

Снимка svetamarina.com

Ръководството на варненска болница взе значимо решение за плановите интервенции.

Със заповед на шефа на лечебното заведение са прекратени плановият банкет и плановите интервенции в УМБАЛ “Света Марина ” – Варна.

Заповедта е в действие от 15 септември, оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение, представени от Агенция

Съгласно заповед на изпълнителния шеф на болничното заведение проф. доктор Силва Андонова, поради нарастването на броя на приетите в болница пациенти в ръководеното от нея лечебно заведение, се прекратява плановият банкет и плановата оперативна активност, като се изключи дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и кафези, диагностиката и лекуването на пациенти с онкологични болести и онкохематологични болести, действия по рехабилитация и психиатрична помощ.

Също по този начин се не разрешават визитите на външни лица/свиждания в лечебното заведение за болнична помощ, като се изключи свижданията при пациенти в терминален етап. При визитите на външни лица/свижданията се съблюдават всички противоепидемични ограничения, при наложително носене на персонални защитни средства (калцуни, ръкавици, престилка и защитна маска за лице) и недопускане на повече от един клиент на стая едновременно.

Забраната не се отнася за контролните органи при реализиране на контролната им активност.

Временните противоепидемични ограничения, избрани със заповедта, ще бъдат изменени според от развиването на епидемиологичната обстановка на територията на област Варна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР