снимка: StarlinkЦелта на проекта Starlink е да осигури високоскоростен широколентов

...
снимка: StarlinkЦелта на проекта Starlink е да осигури високоскоростен широколентов
Коментари Харесай

Над 10 хиляди души вече използват космическия интернет на Мъск

снимка: Starlink

Целта на плана Starlink е да обезпечи високоскоростен широколентов достъп до интернет на жителите на региони на планетата, където той е обезсърчителен, безценен или липсва въобще.

Първоначалната услуга на Starlink ще коства $99 на месец, плюс $499 предплатени разноски за поръчка на Starlink Kit, съгласно екранни фотоси от имейлите, на които се позовава .

Сателитният интернет опит на Илон Мъск към момента е в начална фаза. Постоянно се изстрелват нови спътници. Оказва се, че и към този момент има значително хора, които се възползват от Starlink услугата.

За това разбираме от документи, която от SpaceX показват на Федералната комисия по връзките на Съединени американски щати (FCC)

Там е посочено, че общият брой на потребителите сега към този момент е над 10 000, допълва kaldata.com.  Това несъмнено не е голямо число, само че взимайки поради, че услугата е в интервал на бета проби, не е и по никакъв начин малко. Още повече, че към момента спътниците оферират покритие единствено на избрани места.

Споменава се информация и за продуктивността на Интернета, която потребителите получават. Пише, че множеството клиенти на Starlink могат да чакат скорости на изтегляне от най-малко 100 мегабита с инертност не повече от 31 милисекунди, предават от Mashable.

Скоростта на изтегляне е доста основна, тъй като слага услугата на Starlink на равнище над междинното по скорост, която получават потребителите в някои щати на Съединени американски щати, а и освен.

Въпросните документи са подадени за Starlink да получи статус на „ Допустим телекомуникационен оператор “. Ако това е сполучливо, услугата ще може да се появи тук-там като Ню Йорк и Тенеси. Статусът на услугата сега разрешава тя да е налична единствено в определени региони.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР