Снимка: Спортал Лудогорец постигна престижна победа на свой терен срещу

...
Снимка: Спортал Лудогорец постигна престижна победа на свой терен срещу
Коментари Харесай

Лудогорец постигна обрат срещу Хофенхайм за 2:1


Снимка: " Спортал "

Лудогорец реализира влиятелна победа на собствен терен против мощния немски тим Хофенхайм с 2:1 в груповата фаза на Лига Европа. Успехът пристигна с цялостен поврат, откакто германците поведоха още във втората минута.

Кадержабек вкара първия гол в мача след неточност на Козмин Моци, който обърка пас наоколо до вратата на домакините, без да е подложен напрегнат от противника. Крамарич открадна топката, направи пробив и подаде на Кадержабек, който от близко вкара. След това Хофенхайм пропусна още едно доста положително състояние за гол.

Българският тим играеше разконцентрирано в центъра на терена в първите 30 минути от мача. Въпреки това стигна до стигна до отлични благоприятни условия. Първо съдията не даде чиста дузпа за Лудогорец поради игра с ръка на Цубер при изчистване на топка. После 19-тата минута Анисе от домакините не съумя да уцели вратата при удар с левия крайник от към три метра.

През втората част мачът бе друг. Лудогорец изравни още в самото начало на полувремето с прелестен удар на Светослав Дяков отвън наказателно поле. Капитанът на Лудогорец прекъсна головата си суша от 39 мача в европейските шампионати.

Само минута по-късно Хофенхайм пропусна отличен късмет след групова неточност в защитата на домакините. Лукас Руп получи късмет да вкара, оставен самичък на 10 метра от вратата, само че пропусна. После Руп пропусна още един късмет.

Така се стигна до 72-ата минута, когато нападателят на Лудогорец Джоди Лукоки проби отляво, влезе в наказателно поле и с прелестен удар към горния десен ъгъл вкара за 2:1.

Хофенхайм заема второ място в Бундеслигата след Борусия " (Дортмунд) и пред Байерн (Мюнхен). Лига Европа обаче не е основна цел за германците, които дойдоха в Разград без част от звездите си. След успеха Лудогорец е на второ място в група C на Лига Европа с 4 точки. Първи е отборът на Брага с 6 т. Хофенхайм е финален с две загуби. В идващия кръг на 19 октомври Лудогорец гостува на Брага, до момента в който Хофенхайм приема Истанбул Башакшехир.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР