Снимка: сп.Щерн Върховният административен съд на Германия взе днес решение

...
Снимка: сп.Щерн Върховният административен съд на Германия взе днес решение
Коментари Харесай

Германски съд позволи на градовете да спират дизеловите коли

Снимка: сп. " Щерн "

Върховният административен съд на Германия взе през днешния ден решение в интерес на градовете, искащи да забранят прекосяването през територията или най-малко през централните им елементи на коли със замърсяващи дизелови мотори, оповестиха локалните медии.
Целта е жителите да живеят в по-здравословна среда, само че неизбежно ще има резултат върху цените на към 12 милиона коли на най-големия автопазар в Европа, защото производителите ще би трябвало да създадат скъпи усъвършенствания или изцяло да се откажат от цели серии. Освен това от месеци насам се изричат терзания, че в този момент милиони немски дизелови коли ще бъдат изнесени като втора употреба за Източна Европа с всички последствия за чистотата на въздуха в тези страни.
Решението на съда в Лайпциг ще има огромно значение, тъй като идва от страна, считана за родното място на актуалния всеобщ автомобил, и тъй като е срещу позицията на канцлера Ангела Меркел, чието държавно управление се разгласи против възбраната на градовете. Съдебната борба стартира поради иск от природозащитната организация DUH против отговорните съгласно нея за неприятното качество на въздуха в редица немски градове. Федералното държавно управление в Берлин е срещу градската възбрана, тъй като счита, че това ще раздразни милиони притежатели на дизелови коли и ще обърка трафика в градовете, до момента в който в това време публичният превоз не е подготвен да компенсира една сериозна смяна в организирането на транспортите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР