Снимка: Снимка: AutoMedia.bg До 2021 г. Турция смята да бъде

...
Снимка: Снимка: AutoMedia.bg До 2021 г. Турция смята да бъде
Коментари Харесай

Made in Turkey: Комшиите ще правят 5 собствени модела

Снимка: Снимка: AutoMedia.bg
До 2021 година Турция счита да бъде огромен авто производител. Освен това в страната ще се вършат електрически коли, съобщи министърът на науките, промишлеността и технологиите Фарук Йозлю, представен от локалните медии, оповестява automedia.bg

Според него първата цел на Турция ще бъде откриването на индустриални мощности с потенциал от 200 000 бройки годишно. Става въпрос точно за електрически коли. В същото време министърът акцентира, че тези коли ще бъдат по джоба на хората със междинни и високи приходи.

Политикът уточни също, че не става въпрос за производството на премиум коли, а за такива от класове C и B. По думите на министъра, те ще бъдат с по-добро качество от непознатите аналози, а цената им ще е с към 5% по-ниска от конкурентните модели.

Очаква се в дълготраен проект турските коли ще донесат в хазната не по-малко от 50 милиарда евро. Освен това откриването на индустриалните мощности ще обезпечи близо 20 000 нови работни места.

Миналата есен турският президент Реджеп Ердоган сподели, че страната стартира план за основаване на първия турски автомобил. Моделът е създаден от BMC, Anadolu Group, Kiraca Holding, Zorlu Holding и Turkcell. Турският водач даде обещание, че колата ще дебютира през 2019 година, а на пазара ще бъде пусната през 2021 година

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР