Снимка: Сайт на ЛевскиСобственикът на Левски Наско Сираков разкри какво

...
Снимка: Сайт на ЛевскиСобственикът на Левски Наско Сираков разкри какво
Коментари Харесай

Сираков: Амбицията ми е Левски да се нареди сред 5-те клуба в Европа с най-много официални членове

Снимка: Сайт на Левски

Собственикът на Левски Наско Сираков разкри какво е приключил в клуба през тази година. Той си сложи и амбициозна цел, която в случай че бъде осъществена, ще подреди " сините " измежду най-хубавите в Европа.

Ето обръщението на Сираков към левскарите, оповестено на уеб страницата на Левски:

Скъпи левскари,

Изминаха шест месеца, откогато получих акциите на обичания ни клуб „ Левски ” и станах негов притежател. Това се случи след невижданата поддръжка за мен от вас - правилните почитатели на “Левски ”! В мое лице вие видяхте индивида, на който имате доверие и в който вярвате, че има сили и благоприятни условия да помогне на обичания тим да премине през непостижимо тежкото състояние, в което се намира за първи път във вековната си история и да застане там, където му е мястото - на върха! Аз пък, с цялото си схващане и сърце, след тази мощна поддръжка пожелах това да стане моя житейска задача и имам вяра, и мога, и знам, че ще я изпълним дружно!

Знаех и знам, че ще е мъчно, че ще срещнем по пътя си тежки, от време на време нелицеприятни компликации, само че дружно ще успеем. Ще успеем да върнем “Левски ” към корените му и към неговата еднаквост! Искам да ви уверя, че нито за миг не съм изгубил вярата, че обединени повече отвсякога ще дарим на обичания клуб живителната глътка въздух, която ще му помогне да полети!

Ние към този момент го вършим!

Наследих ПФК “Левски ” с милиони левове отговорности, нежелано положение на материалната ни база, първия ни тим с футболисти, неотговарящи на големите хонорари, които получават. 

В същото време би трябвало да отбележа, че заварих една доста добре функционираща ДЮШ, както и добре проведена и работеща администрация, вещо ръководена от Павел Колев.

Очакванията ми за бързо намиране на спонсори, както и на общоприет спонсор, не се сбъднаха незабавно, само че това не ни попречи да впрегнем всичките си сили и благоприятни условия да стартираме оздравителния развой.

Кое е най-важното, което успяхме да създадем в интервала от юни до декември?

1.ПФК “Левски ” беше пред безспорен банкрут, само че не банкрутира и взе участие в шампионата. Всеки различен клуб в това състояние щеше да е влезнал в процедура по оповестяване на неплатежоспособност. За да не се случи това, заслугата е най-много Ваша, на милионите последователи, както и на всеотдайната работа на хората в клуба.

2.Успяхме да запазим целта на клуба да бъде безупречен към страната и да погасява постоянно вноските по съглашението си с Национална агенция за приходите за отговорности, безконтролно насъбрани през годините.

3.През лятото се разделихме с 12 футболисти и макар че привлякохме нови, бюджетът за заплати на първия тим бе понижен двойно. При идването ми на стадион „ Георги Аспарухов “ за заплати на играчите бяха нужни 521 591 лева месечно. Сега този разход е 258 773 лева Във времена на стесняване на бюджети и сериозна застоялост във футбола, когато голям брой международни колоси са на ръба на оцеляването, аз и моят екип осъществихме положителни прехвърляния за нашите стандарти: продадохме Иван Горанов и Станислав Иванов, юноши на клуба, както и нидерландеца Стайн Спирингс.

4.За последните 5 месеца и половина (без декември) „ ПФК Левски “ е осъществил доходи от 4 252 425 лева Това е триумф без казус в историята на българския футбол, който освен пристигна със личните сили на клуба и неговите последователи, без поддръжката на общоприет спонсор, само че и при изискванията на международна пандемия, икономическа рецесия и нечовечен удар по едно от дребното приходни пера за „ Левски “, а точно – продажбата на билети. COVID-19 се отрази отрицателно и на подготвителния развой, като футболистите нямаха опция да се готвят обикновено цели 3 месеца през 2020 година За един професионален състезател това е извънредно доста време.

5.Постигнахме непознати равнища на отчетност, каквито нито един различен футболен клуб в България не беше показвал до момента. В „ Левски “ всичко е ясно – откъде идват парите и къде отиват.

6.Въпреки тежката епидемиологична конюнктура и икономическите й отблясъци върху футбола работихме и успяхме да реализираме понижаване на отговорностите на клуба с внушителната сума от близо 5 млн. лева Отпадна задължението ни към VIVACOM, изплатихме съвсем всички дължими заплати на футболисти и личен състав, направихме голяма крачка към покриването на критериите за лицензиране.

7.За нас е най-хубавата цифра и по тази причина с нея ще завърша, въпреки че мога да продължа още доста. В последните дни на изминаващата година „ Левски “ най-сетне може да се похвали с общоприет спонсор. Специални благодарности на STRABAG и Palms Bet, които повярваха в магнетичната мощ на „ Левски “ и в изгодата от това да рекламираш на свещения наследник екип. Обещаваме им да не ги разочароваме и дружно с тях и вас ще влезем, заредени с оптимизъм, в 2021 година

Какво следва през идната година и пролетния полусезон?

Най-важната цел е да вдигнем спортно-техническото равнище на първия тим.

Да продължим диалозите с мощни компании, с които се водят договаряния сега за спонсорство и реклама, и да ги доведем до сполучлив край.

Да погасяваме старите отговорности на клуба, насъбрани преди моето идване.

Венец в напъните ми като притежател на тима, е да обединя всички последователи в акцията „ Аз съм Левски “! Амбициозната ми цел е да имаме най-малко 100 хиляди членове и по този метод ФК „ Левски “ ще се подреди измежду 5-те клуба в Европа с най-вече публични членове. За реализирането на тази цел съм подготвен през 2021 да посетя всяко кътче в Родината, тъй като „ Левски “ е тимът на народа. Винаги съм казвал, че „ Левски “ е основан да съумява!!! Сега е моментът да Ви уверя, че ще изградим мощен и боеспособен тим от млади българи (предимно наши юноши) и не доста на брой положителни и опитни задгранични футболисти. Те би трябвало да играят пред цялостни трибуни, на осъвременен стадион, отговарящ на стандартите на любящата и взискателна синя аудитория.

И не на последно място, аз и екипът ми ще продължим  да работим безусловно транспарантно.

На финала:

Искам да изкажа своята благодарност на треньорското управление и на всички футболисти на първия ни тим, на помощния личен състав, на треньорите на ДЮШ, на администрацията на ПФК “Левски ”, на членовете на Надзорния съвет и на УС! Благодаря на всички велики, същински левскари, които в най-тежкия интервал от историята на обичания ни клуб “Левски ” бяха до нас, с нас и с безрезервната си помощ и нестихваща обич помогнаха клубът освен да не банкрутира, само че и да стартира да се изправя и да се отърсва от непреодолимите тежести, с които е претрупан.

Борбата ще продължи и през 2021 година Има още доста работа да се свърши, само че пътят, по който сме поели дружно, е верният.

В навечерието на най-светлите празници искам на всички левскари непрекъсващ наследник пламък в душите и сърцата, на всички българи здраве, единодушие и религия, а на всички хора по света бързо справяне с подлия вирус и завръщане към естествения метод на живот!

Нека бъдем живи, здрави, по-добри и изпълнени с религия и сили!

Ваш Наско Сираков

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР