Снимка: Савина Спасова, БНРНе ни е страх да застанем очи

...
Снимка: Савина Спасова, БНРНе ни е страх да застанем очи
Коментари Харесай

Борис Бонев: Спаси София няма да прави компромиси с ГЕРБ

Снимка: Савина Спасова, БНР

" Не ни е боязън да застанем очи в очи с хората на улицата, да отговорим за всички въпроси, които те имат, и да ги убедим, че ние сме верният избор на локалните избори. ГЕРБ показва за следващ път пренебрежение към гласоподавателите в София, криейки до последно своите претенденти. Този вид отношение ние в никакъв случай не сме възприемали ". Това съобщи пред БНР Борис Бонев – общински консултант и лидер на листата за общински съветници на ПП-ДБ-Спаси София. 

" Това, че няма конкурент на ГЕРБ, за нас не е проблем. Нашата борба е против цялостния модел на ръководство на ГЕРБ - модел, който се показва и в некачествените поправки, и в мръсния град, и в нагласените публични поръчки, и в разпадащата се инфраструктура на града, и във всички тези далавери и корупционни практики, които сме разкривали през годините ". 

" Спаси София " взаимни отстъпки с ГЕРБ няма да прави, безапелационен бе Бонев в изявление за предаването " Неделя 150 ". И добави: " Нямаме никакво желание да пестим рецензия против ГЕРБ и метода, по който ръководят София ". 

Той означи големия прахосан капацитет на София последните 20 години. София изостана от своите съперници в Европа, а не ги настигна, регистрира той. Общинският консултант назова " тайфа " тези, които ръководят столицата в последните години. 

Подходите ни с Васил Терзиев се допълват, добави Борис Бонев. Той е уверен в успеха на претендента им за София. 

За другия претендент за кмет на София - Вили Лилков, Бонев счита, че е тъпо, че той е позволил следващо разделяне на демократичния избор в София:  " Тук беше моментът да се показва отговорност. В едно обединяване като нашето всеки може да откри своето място. За мен беше неточност от страна на Вили Лилков, може да е бил измамен ". 

За бюджета на София общинският консултант разяснява: " Не мина на косъм, а беше планувано да мине по метода, по който се случи. Патерицата на ГЕРБ - Вътрешна македонска революционна организация, си ги подпираше, когато трябваше да се взимат решения за харчене на доста милиони. Ако някой е толкоз сериозна съпротива и най-после се извърта на 180 градуса и гласоподава за бюджет, който е подлагал на критика по този начин остро, какви са били тласъците да направи това. Можем много схеми да се опитаме да разплетем, свързани с гласуването. Може би е бил подтикван ". 

" Нима 10 000 деца не бяха отвън детските градини и предходната година, когато имаше бюджет? Нима жълтите павета се случиха в обстановка без признат бюджет - в противен случай, имаше бюджет и все пак жълтите павета бяха подредени погрешно. Общината с признат бюджет прави всичките си некачествени поправки и толерира компаниите за разчистване, които получават по 250 млн. годишно на процедура да не чистят и София да е потънала в отпадъци ", продължи той.

По-добре не пипайте нищо, с цел да не го развалите, в сравнение с да вършиме ремонт на ремонта, безапелационен бе Бонев. 

Според него има огромно значение кой ще ръководи София след изборите. Бюджетът не е просто едни цифрички, в бюджета се залагат промените и целите, акцентира той. По думите му бюджетът е извънредно значим инструмент за ръководството на града. Много бързо ние ще подготвим, в това число по нов модел, бюджетът за 2024 година, съобщи Борис Бонев.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 

Инфо: БНР

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР