Снимка Републиканци.бгИзненадваща кандидатура за президент от Републиканци за БългарияЦветан Цветанов

...
Снимка Републиканци.бгИзненадваща кандидатура за президент от Републиканци за БългарияЦветан Цветанов
Коментари Харесай

Цветанов издига Горан Благоев за президент

Снимка Републиканци.бг

Изненадваща кандидатура за президент от " Републиканци за България "

Цветан Цветанов ще издигне журналиста Горан Благоев за кандидат-президент, заяви Tribune.bg. Благоев беше отхвърлен от Българска национална телевизия малко преди да се влее в редиците на „ Републиканци за България “ след скандал с разходването на средства в предаването му „ Вяра и общество “.

Пред лятото на 2020 година генералният шеф на публичната телевизия Емил Кошлуков упрекна водещият тогава Благоев, че е нарушавал етиката, като е сключвал консултантски контракти с жена си против възнаграждение.

Преди месеци Благоев още веднъж провокира сериозен интерес с изказванията, че Илияна Йотова е била „ първенец по цензура в Българска национална телевизия “.

Той описа смущаваща история по какъв начин под диктовката на Йотова през 1995 националната телевизия се е пробвала да потопи новината за гибелта на 14 военнослужещи - един офицер и 13 млади бойци, изгорели живи при неизяснени условия на Околовръстния път край жк „ Люлин “. Новината се оказва десета в емисията с дълготрайност 40 секунди.

Шефката на новините тогава Илияна Йотова разпорежда централната емисия „ По света и у нас “ в този ден да стартира с триминутен репортаж от разкриване на фолклорния събор в Копривщица, на който министър председателят играе хоро, останало в най-новата ни история като „ кървавото хоро “.

Вице на журналиста ще бъде доктор Ивелина Георгиева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР