снимка: Радио Видин100 години навършва днес баба Надежда Маринова от

...
снимка: Радио Видин100 години навършва днес баба Надежда Маринова от
Коментари Харесай

100 години празнува днес баба Надежда от Арчар. Цял живот си работи на градинката, яде ябълки и сушени смокини през зимата

снимка: Радио Видин

100 години навършва през днешния ден баба Надежда Маринова от село Арчар, община Димово. В рода ѝ други дълголетници няма, а тя самата към момента не може да повярва, че е достигнала достолепната възраст, съобщи БНР.

" Друг немаме от родата. Имала съм баба, но не е била толкоз... на кого съм се изметнала, не знам. Никак не съм вервала... да ми е споделил некой... Това е доста - 100 години, доста нещо... "

Столетницата е родом от Арчар, само че дълги години живее със фамилията си в София. Работила е като санитарка, а след пенсионирането си се връща в дунавското село и стартира да се занимава с градинарство.

На празника си баба Надежда чака внуци, правнуци и праправнуци. От кметството също ще дойдат да я поздравят. Всички в селото доста ѝ се радват, сподели Веселина Аспарухова от администрацията:

" Баба Надежда е доста печена, тя си работи още по градината, плеви, не може да търпи едно клонче тревичка. Реже си ябълки, реже си смокини, да си ги суши за зимата. Има мощен дух и ние доста я почитаме, и сме щастливи, че имаме подобен човек в селото. "

От кметството в Арчар са купили торта, за останалото на празника са се погрижили околните на баба Надежда.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР