Снимка pronewsЗа семейството на Величка и Иван Иванови от Добрич

...
Снимка pronewsЗа семейството на Величка и Иван Иванови от Добрич
Коментари Харесай

Семейство от Добрич получи троен подарък за Коледа

Снимка pronews

За фамилията на Величка и Иван Иванови от Добрич Коледното знамение се случи. Домът им е изпълнен с тройно благополучие, тъй като два месеца след раждането им тризначките Анастасия, Гергана и Ивет са изписани и към този момент са вкъщи. Така фамилията ще посрещне най-щастливата нова година. Момиченцата са дълго чакани. Те са заченати инвитро и се родиха на 27 октомври. До постигане на нужното тегло те бяха първо в СБАГАЛ „ Проф. доктор Д. Стаматов “ – Варна, а през последните две седмици в Център за рехабилитация във Виница, написа pronews.

Семейството насочи обръщение за повече родени деца в България като на изписването премени дребните хубавици със бебешки носии с български шевици. „ Всички сме доста разчувствани – както ние, по този начин и децата ”, показа пред Про Нюз Добрич разчувстваната майка. Момиченцата се родиха с тегло под 1,2 кг, а към този момент Анастасия тежи 3,03 кг, а сестрите й – са изписани с тегло 2,8 и 2,5 кг. Налага се майка им да ги храни по едно и също време с шишетата с приспособено мляко, защото в противоположен случай се сърдят. Величка споделя, че рядко плачат по едно и също време, нормално се редуват. „ Вкъщи към този момент е радостно. Къщата ни се изпълни ”, споделя майката.

И добавя, че всички са били доста щастливи, когато тя и децата са се прибрали вкъщи. През последните две седмици, в това число и на Коледа, тя е била, дружно с децата, в Център за рехабилитация във Виница.   фотография pronews. „ Беше ми доста потребно, научих доста неща, които в този момент са ми от изгода ”, довери още Величка. Величка и Иван са семейство от 2015 година. Почти две години правили опити за бебе, само че несполучливо. Обиколили доста лекари, само че медиците по този начин и не разкрили казуса, който пречи на младата жена да забременее. Дори с лекост й обяснявали, че е повода е психическа.

Д-р Даниел Димов от Медицински център „ Свети Иван Рилски ” в Шумен бил този, който открил, че има физиологичен проблем и зачеване по натурален метод няма по какъв начин да се случи. Единственият вид бил ин витро. Така почнала подготовка за инвитро процедурата, последвали доста проучвания, с цел да се изключат всички спънки. Величка заченала още след първата инвитро процедура. Подготовката за нея обаче лишила една година. Първата добра вест била, когато фамилията било утвърдено от Центъра за асистирана репродукция. Последвала вестта, че 27-годишната Величка е бременна с близнаци. На третия обзор за следене на бременността обаче лекарят видял и третото бебе.

Единият бластоцист се разделил на две, вследствие на което две от бебетата са еднояйчни близнаци. Третото е разнояйчно. Подобни случаи са изключителна необичайност, настояват експертите. Величка споделя, че нито за момент не е стоял въпросът едното от бебетата да бъде абортирано. Тя е извънредно признателна на брачна половинка си за разбирането, както и на фамилиите на двамата за поддръжката от самото начало. Терминът й бил за 6 януари, само че бебетата са родени по неотложност в седмия месец, откакто майката получила разобличаване и контракции през 30 секунди. Нарекли ги Анастасия, Гергана и Ивет – на двамата дядовци и таткото Иван. Величка от четири години е детски преподавател в село Одърци, а брачният партньор й Иван работи в „ Добруджански самун ”. За грижите за децата ще разчитат на майките – своята и на брачна половинка си. Раждането на трите ми деца е знамение. Никога не съм си представяла, че ще имам три деца. Сигурно не бих се осмелила на толкоз. Но, в този момент, когато ги имам, зная, че това е знамение – и здравно, и Божие знамение, споделя майката, която към този момент знае, че е благословена с тритe си чеда.

 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР