снимка проф. Николай Витанов, фейсбукЗдравната система наближава границата на своето

...
снимка проф. Николай Витанов, фейсбукЗдравната система наближава границата на своето
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Здравната система наближава границата на своето натоварване

снимка проф. Николай Витанов, фейсбук

Здравната система наближава границата на своето натоварване.

Това разяснява през днешния ден в ефира на Нова тв проф. Николай Витанов. 

Той уточни, че най-застрашените райони в страната от ковид са всички без Плевен, Кърджали, Шумен и Разград. 

По думите му, оповестените нови случаи не са действителни. " В края на август споделих, че 1/3 от хората със признаци не се записват ", разгласи той и добави, че съгласно него новите случаи за през днешния ден не са 3440, а са към 5 100.

Витанов разяснява и концепцията хората да си вършат проби преди да влязат в заведение. " Решения е за заведението, само че е проблем от здравна позиция, тъй като хората сами си вземат пробите. До какъв брой съумяват е различен въпрос. ", изясни той.

" Всички желаят да видят числата от действителната прогноза. 24 области от 28 са в дифузно разпространяване. Базовото репродуктивно число доближава 1.3, което приказва, че болестта се популяризира и когато 100 индивида се заразят и прекарват, оставят 130 новозаразени. Болниците се пълнят, а здравната система наближава границата на своето натоварване ", безапелационен бе Витанов.

 Проф. Витанов приказва и за смъртността. " Смъртността е много висока. Що се отнася до съответните интервали в предходните талази, в този момент е малко по-ниска, що се отнася до смъртност на брой регистрирани случаи. Но се чака да пораства до края на този месец ", изясни той.

Според него, болестта при дребните пораства, а дали училищата  ще се затворят е въпрос на просветителното министерство.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР