Снимка Президентство на УкрайнаНапрежението по оста Русия - Украйна се

...
Снимка Президентство на УкрайнаНапрежението по оста Русия - Украйна се
Коментари Харесай

Зеленски: Ще се срещна с Путин

Снимка Президентство на Украйна

Напрежението по оста Русия - Украйна се ускорява с всеки минал ден. По този мотив Володимир Зеленски разгласи, че му следва стратегически диалог. Зеленски съобщи, че е упълномощил на ръководителя на кабинета си Андрий Ермак да провежда среща с съветския президент Владимир Путин. Той акцентира, че за него е значима същността на срещата, а къде тъкмо ще бъде са детайлности, оповестява ТАСС.

" Струва ми се, че всичко върви натам, че срещата ще се състои. Аз фактически предложих - вие чухте - да се срещнем в Донбас, президентът удостовери желанието си, само че предложи да се срещне в Москва. Вече дадох задачата на ръководителя на президентския кабинет Андрий Ермак да се свърже с администрацията на президента Путин, да се схванат, да дефинират датите и мястото, където да се срещнем ", сподели Зеленски пред кореспонденти в понеделник. Той добави, че за него " същността на срещата е значима, а къде тъкмо ще бъде - това са детайлности ".

Прессекретарят на Путин Дмитрий Песков от своя страна съобщи пред ТАСС, че към този момент няма детайлности за идната среща.

На 22 април, говорейки за предлагането на Зеленски за осъществяване на среща в Донбас, Путин отбеляза, че „ в случай че приказваме за разискване на проблемите на Донбас, то преди всичко украинското управление би трябвало да се срещне с водачите на ЛНР и ДНР ".

Именно с това, съгласно съветския водач, би трябвало да започне уреждането на казуса към Донбас и по-късно да се обсъждатт тези въпроси с трета страна, в това число Русия. В същото време Путин добави, че е подготвен да одобри Зеленски в Москва по всяко комфортно време, „ в случай че приказваме за развиване на двустранните връзки “, написа glasove.com.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР