Снимка: Пресцентър на БСПКой плаща гаранцията от 250 000 лв.

...
Снимка: Пресцентър на БСПКой плаща гаранцията от 250 000 лв.
Коментари Харесай

БСП: Кой плаща гаранцията на кмета на Септември?

Снимка: Пресцентър на Българска социалистическа партия
Кой заплаща гаранцията от 250 000 лева на кмета на Септември? Това попита националният представител от " Българска социалистическа партия за България " Славчо Велков по време на конференция в гр. Септември. По думите му има симбиоза сред власт и бизнес. " Вследствие на това, което се случва, се основава усещане, че страната се ръководи от една добре смазана корупционна машина ", посочи той. Цялото изказване на Велков бе публикувано от пресцентъра на алената партия.
Кметът на Септември Марин Рачев бе задържан в четвъртък след зрелищна акция на новия антикорупционен орган - Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество. Ден по-късно имаше " импровизиран " митинг в негова отбрана. Ден след ареста кметът бе пуснат под парична гаранция от 250 000 лв.. Той бе упрекнат за занемареност и неизгодни за общината покупко-продажби.
Славчо Велков напомня и други проблеми в общината. " С револвера на един общински ръководител бе погубен човек и незабавно бе вменена виновност на едно 6 годишно дете. Когато жителите на Варвара заграждаха пътя и стачкуваха, нямаше такава реакция. И аз се надявам профилираната прокуратура да не спре дотук в област Пазарджик ", сподели Велков и добави, че това се случва в цялата страна.
Атанас Зафиров от ИБ на Българска социалистическа партия пък се зачуди за какво и по какъв начин този кмет се е сдобил с документ на ДАНС. " Кметът на гр. Септември би трябвало да бъде отхвърлен от работа ", безапелационен е той. " Заявяваме ясното ни и изрично желание да водим до сполучлив край битката с паралелната страна ", отсече Зафиров. „ Смущаващо е съществуването на документи, които съгласно прокуратурата, не би трябвало да бъдат в шкафчето на кмета – документи, касаещи разработка на ДАНС. Затова ние желаеме чуване на шефа на ДАНС в Комисията за надзор на службите - има ли теч на информация в системата за национална сигурност? " добави той.
В срещата взе участие и депутатът " Българска социалистическа партия за България " Йордан Младенов. Той споделя, че у кмета на Септември е открито тефтерче, в което е разказана всяка една социална поръчка. " Това не дава ли възприятието за безотговорност. Не се ли е тормозил, че може да бъде проверяван, с цел да си води почтително счетоводни доказателства? Срещу този кмет се води и друго дело - за укриване на налози, в изключително огромни размери ", изяснява Младенов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР