Снимка Пресцентър БСПЕдин от силните хора в БСП упрекна премиера

...
Снимка Пресцентър БСПЕдин от силните хора в БСП упрекна премиера
Коментари Харесай

Вигенин: Бойко Борисов се провали с ваксините

Снимка Пресцентър Българска социалистическа партия

Един от мощните хора в Българска социалистическа партия укори премиера на България, че се е провалил с имунизирането в България. Кристиян Вигенин прикани Бойко Борисов да внесе ваксини срещу коронавирус от Русия и Китай.

Заместник-председателят на Българска социалистическа партия  Кристиан Вигенин  излезе с позиция  във Facebook относно  писмото на премиера Борисов до Европейската комисия  за доставките на ваксини срещу Ковид-19 и отговор от Брюксел.

Според него, " на фона на  цялостната беззащитност на българското държавно управление  да се оправи с казуса с  доставката на ваксини  и неуспеха на всички нива с имунизационния проект, който още от началото на годината се трансформира в учредителен безпорядък. "

" След като се  изчерпаха всички благоприятни условия да се нарочи за провинен  някой различен в България,  Борисов се пресегна към избавителен европейски пояс  с писмо до Брюксел. Но и  Европейската комисия се появи като също толкоз съответна и също толкоз " гъвкава " - в същия жанр Урсула фон дер Лайен отговори, че  Европейска комисия не може да направи нищо  и въпросът с разпределението на имунизациите би трябвало да се реши от водачите на държавите-членки на Европейски Съюз ".

" С други думи - и ние не сме отговорни, ваша работа е да се оправяте между тях ", изяснява Вигенин.

По думите му, " от самото начало  Борисов реши да употребява пандемията за тесните си партийно-политически цели . Отваряне и затваряне на бизнеси, пускане и прекъсване на зелени коридори, позволения и забрани на ваксини се вършат по персоналното убеждение на премиера,  постоянно в цялостно несъгласие с специалистите , като и най-сервилните по този начин и не съумяват да отгатнат в точния момент желанията му ".

" Самият факт, че  министърът на опазването на здравето се оказа лидер на две листи , вместо да се концентрира върху оправянето с новата вълна, е доста явен знак кое е приоритет на държавното управление на Борисов ", добавя той.

Вигенин изяснява на Борисов, че се е провалил  и " тази оценка към този момент не може да бъде изменена. Но към момента имате късмет да спасите стотици човешки животи.  Покажете увереност и достолепие  и започнете веднага  доставки на съветска и китайска ваксина . Знам, че се страхувате ", написа

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР