снимка Правителствена пресслужбаПремиерът Бойко Борисов реши още в първия ден

...
снимка Правителствена пресслужбаПремиерът Бойко Борисов реши още в първия ден
Коментари Харесай

В първия ден на новата 2021 година Бойко Борисов е на инспекция

снимка Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов реши още в първия ден на новата 2021 година да направи персонална ревизия на интерконекторната връзка сред България и Гърция, през която към този момент ще минава и азерски газ. Борисов предложения и министъра на енергетиката Теменужка Петкова, финансовият министър Кирил Ананиев, съобщи.

Борисов изясни, че от през днешния ден в България има цялостна диверсификация. Доставката на газ от Азербайджан ще докара до допустимо намаляване на цената за януари, означи шефът на " Булгаргаз ", който също беше на инспекцията.

" Въпреки че бяхме упреквани от някои политици, че този бюджет е застрашителен и разхищаващ, В края на годината ние приключваме вместо с 5,2 милиарда недостиг, ние приключваме с 3,6 милиарда недостиг, което значи 3% от Брутният вътрешен продукт. Точно толкоз са и плановете в нашите социално-икономически ограничения, което значи, че в случай че през днешния ден ние нямахме пандемия, трябваше да приключим с нулев бюджетен недостиг ", съобщи финансовият министър Кирил Ананиев, като посочи, че сме и с най-ниския дълг в Европа дружно с Естония. 

" България е с най-ниския дълг и най-ниския недостиг в Европа. И някой да излезе и да каже, че сме безотговорни - просто нямам думи, толкоз непросветеност не съм виждал ", съобщи Борисов. Той акцентира, че страната ни е извънредно постоянна макар пандемията и че не престават да се строят главните значими обекти. " С министър Ананиев направихме всичко допустимо по този начин да балансираме разноските, подпомагането на бизнеса, за ваксини, за хората на първа линия, да продължим с 10, 15 или 30% повишението на приходите ", съобщи още Борисов, като благодари на министър Ананиев, че намира всеки месец по 106 милиона лв. за спомагателните 50 лв. за пенсионерите. 

" Обичай врага си, не си хаби нервите, а го бит. С обич се отнасяме към всички, тъй като делата ни го демонстрират, не може да ги направи различен ", добави министър председателят. Той беше безапелационен, че имунизациите ще спасят света и ще отпушат стопанските системи.  

 



 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР