Снимка Правителствена информационна пресслужбаСъздаде са поредно напрежение по оста БСП

...
Снимка Правителствена информационна пресслужбаСъздаде са поредно напрежение по оста БСП
Коментари Харесай

БСП с остра атака: Нощното шкафче на Борисов е пълно и може сам да финансира кампанията си

Снимка Правителствена осведомителна пресслужба

Създаде са следващо напрежение по оста Българска социалистическа партия - ГЕРБ. Поводът са дейности на премиера на Република България. Българска социалистическа партия желае водачът на ГЕРБ Бойко Борисов да бъде глобен, тъй като употребява държавен запас за предизборната си акция. Повод за тъжба на социалистите в Централната изборна комисия са обиколките на Борисов в страната в последните три дни, които по техни думи се вършат с обществен запас.

В предизборната акция е неразрешено потреблението и на държавни коли, само че от 5 март във фейсбук не се е появило видео по какъв начин министър председателят, който е и претендент за народен представител, кара държавния джип. В профилът му обаче не стопират да се появяват обиколки из страната.

Според Изборния кодекс той не е задължен да излиза в отпуск по време на акцията. Санкцията за прилагане на държавен запас и коли обаче е от 3 до 15 хиляди лева

" За този човек няма закони, няма правила... Нощното му шкафче е задоволително цялостно и може да финансира акцията си самичък " , разгласи през днешния ден претендентът за народен представител от Българска социалистическа партия Христо Проданов. По думите му държанието на Борисов е необмислено.

От " Позитано " 20 не конкретизираха какви образци показват в жалбата си до изборната комисия, само че желаеха обиколките на Борисов да не се финансират с държавни пари. Споменат бе единствено случай, че във видеата от страната се появяват представители на вероизповеданията, а по закон те нямат право да вземат участие в предизборната акция.

 

Социалистите алармират още Съвета за електронни медии и Европейския парламент. Те пращат и отворено писмо до медиите, в което се припомня, че когато отразяват изявите на Борисов, публицистите би трябвало да имат, че той е и претендент за депутат.

 

Малко по-късно в централата на ГЕРБ изказване направи правосъдният министър и претендент за народен представител от ГЕРБ Десислава Ахладова, която разгласи, че законът прави изключение за членовете на кабинета и те не излизат в отпуск за цялата предизборна акция, защото не могат да делегират всичките си отговорности. По думите й министрите употребяват по ден заплатен отпуск за предизборни мероприятия.

В опит да опровергае изказванието, че министър председателят раздава пари от джипа, тя изясни, че решения за разпределяне на финансиране се вземат от Министерския съвет. Възможност за въпроси нямаше, написа.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР