Снимка: Полина Паунова, фейсбукЖурналистката от Свободна Европа Полина Паунова написа

...
Снимка: Полина Паунова, фейсбукЖурналистката от Свободна Европа Полина Паунова написа
Коментари Харесай

Полина Паунова: Превръщането на МВР в склад е новост дори за старо-куче репортер като мен

Снимка: Полина Паунова, фейсбук

Журналистката от " Свободна Европа " Полина Паунова написа коментар във фейсбук профила си по отношение на прибраните от Министерство на вътрешните работи машини за гласоподаване, за които има подозрения, че може да послужат за операция на вота на 4 април.

Ето какво разгласява тя:

" В годините на отразяване на избори съм виждала всевъзможни нетрадиционни решения. Но превръщането на Министерство на вътрешните работи в СКЛАД е оригиналност даже за старо-куче кореспондент. 
Значи, ЦИК се съмнява, че едни над 70 устройства може да послужат за операция на вота на 4 април. Казва на Министерство на вътрешните работи да ги прибере. Министерство на вътрешните работи " арестува " машините. Разследване НЕ се води. Машините си стоят прибрани. 
Междувременно остарелият състав на ЦИК не прави нищо по контракта си със " Сиела Норма ". Нито приема доклада им за работата по изборите, нито заплаща машините. Всички 9600 апарата са държавна благосъстоятелност. Новият състав на ЦИК пък никак няма време да изследва случая, тъй като в случай че не поръча нови машини не може да организира изборите. Затова и небрежно ще заплати тия 43 млн лв., неплатени от остарялата ЦИК. 
Така едни сутройства си седят " в ареста " за съменения. Никой не проверява. А и никой няма да проверява, тъй като едните нищо не са сторили, а другите нямат време да сторят. 
И не, това не е обява на Не!Новините ".



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР