Снимка: Пламен Малковски, фейсбукМъж от Ловна дружинка - Триград се

...
Снимка: Пламен Малковски, фейсбукМъж от Ловна дружинка - Триград се
Коментари Харесай

Убиец на мечка се похвали сам в мрежата със снимка

Снимка: Пламен Малковски, фейсбук

Мъж от " Ловна дружинка - Триград " се похвали във фейсбук, че е умъртвил мечка. Той даже написа смело в поста си под фотографията

Той е Пламен Малковски и написа: " Предварително Ви благодаря за злобните мнения и пожелания! Все отново да не забравяме, че всеки дава на близките това, което носи в себе си. Аз не съм веган, гневен природозащитник, педераст, ваксър и всевъзможни други модерни и съвременни пролиберални термини. Аз съм квалифициран инженер, с магистърска степен по ловно стопанство, а сега и докторант отново по ловно стопанство. В момента се занимавам професионално с лов. Тоест: квалифициран, просветен и професионален ловджия (както Вие ще ме определите убиец). И отново Ви дублирам: всеки дава на близките това, което носи в себе си. Въпреки всичко, аз Ви искам благополучие, триумфи, обич и всевъзможни други хубави неща, каквито можете да си визиите “. 

Този пост е подложен на унищожителни мнения, както се чака, написа " Пловдив 24. " Браво, огромен " мъж " си... С пушка в ръка всеки знае, за какво не излезеш да се бориш с голи ръце, щом изпитваш потребност да си мериш силите с почтено животно “; " Не разбирам ликвидиране за наслаждение... в случай че от това ти зависи прехраната ок..., в случай че си се защитавал, също съм ок..., само че да се гордееш, че си умъртвил животно, което няма късмет да се отбрани, не го разбирам... ликвидиране за наслаждение не е обикновено... " ;, " Можем да съдим какво е сърцето на човек по отношението му към животните. " И още: " Що не я умъртви с голи ръце, като си огромният мъж? Отвратително... “.

От изявления в смолянски уебсайт пък разбираме, че мечката, нанасяла многочислени вреди на стопани в Триград, която влизала и по дворове на хората в новия квартал, е отстреляна от локален лесничей. Лесничеят, на който било издадено самостоятелно позволение за отстрел, се прибирал по здрач от местността Балдаран. Отбил се да ревизира мястото, на което имало оставена захранка за мечката. Тя била там.

Горските очаквали идването на групата за бързо реагиране към Регионална инспекция за опазване на околната среда, с цел да направи съответните измервания и да вземе материал за научни цели.

" Имаме позволение с №РД-4815 от 30 март 2021 година, издадено от Министерството на земеделието, храните и горите за отстрел на един брой проблематична мечка – мъжка. Имаме няколко разрешителни и отпреди това, само че без осъществен отстрел. Компетентен орган да го издаде е министърът на земеделието, храните и горите. Следва координиране с Регионална инспекция за опазване на околната среда. Разрешителното е издадено по надлежния ред. Въз основа на това позволение на нас ни е предоставено да отстреляме дивеча, който прави вреди. Ние пък издаваме позволение за самостоятелен лов на съответния ловджия. Разрешителното за самостоятелен лов е от 21-ви септември, издадено е на Пламен Малковски – лесничей, чиновник на Горското стопанство в Триград, годно до 27 септември “, декларира инж. Захаринка Бакларева – шеф на Държавното горско стопанство в Триград.

Само за седмица вредите от мечката в региона са били седем. Три са върху животни – телета, коне и юници, останалите са върху пчелини. Почти всеки ден в региона имало набези. Миналата година пък се е съобщавало за многочислени вреди върху овце, крави и телета.

Популацията на мечките в региона е извънредно огромна. От Горското се надяват, че с това ще се пресекат нападенията. Има сигнали за други две мечки от региона на скаме да установим къде минават, с цел да можем да ги упоим и да ги изкараме отвън територияло Кестен. " Счетох, че е по-правилно да се изведат от региона, в сравнение с да се отстрелват, тъй като тези двете мечки, които влизат в Кестен, най-малко към сегашния миг не нанасят вреди, само че държат хората в напрежение всекидневно. Миналата седмица, на 15-ти септември, изпратих искане за позволение за отстрел на едно от тези две животни. Превантивно обаче желаеме да ги заловим и изведем. В случай, че не успеем и стартират да нанасят вреди, да имаме позволение “, прецизира инж. Захаринка Бакларева, като конкретизира, че не е последовател на отстрела.    

Когато бъде подготвен протокола за отнасяне на отстреляна мечка, трофеят – кожата и черепа, нормално се връчва на ловеца. 

Съмнително е, че тази мечка е същата, която бе открита мъртва в Родопите тези дни и която е слизала в село Арда, за което писахме. Може би това е втора мечка, предмет на бракониерство. Но в следствие захвърлена в дере.

Мечките в България са предпазен тип и могат да бъдат законно отстреляни единствено в случай че потвърдено заплашват индивида. Законът планува до 5 години затвор за ликвидиране на мечка без позволение и 20 000 лв. санкция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР