Снимка PixabayЗадава ли се война между Полша и Беларус. Конфликтът

...
Снимка PixabayЗадава ли се война между Полша и Беларус. Конфликтът
Коментари Харесай

Конфликтът между Полша и Беларус ескалира

Снимка Pixabay

Задава ли се война сред Полша и Беларус. Конфликтът с присъединяване на мигранти по границата сред Полша и Беларус ескалира и от двете страни към този момент се приказва за допустима въоръжена борба. Беларуският президент Александър Лукашенко разгласи, че страната му „ няма да коленичи “ в разногласието със съседите си и Европейския съюз, съобщи.

„ Не съм вманиачен, съвършено разбирам до какво може да се стигне. Разбираме, знаем си мястото, само че няма да коленичим “, сподели Александър Лукашенко, представен от държавната организация Белта. В същото изявление президентът на Беларус твърди, че не желае да провокира война, само че всевъзможен спор поради обстановката на полската граница би включвал и съдружника на страната му - Русия.

През последните дни на границата сред Беларус и Полша се струпаха към 4000 имигранти от Близкия изток, по калкулации на Варшава, като огромни тълпи бяха снимани да се пробват да преодолеят граничната ограда. „ Нашата граница е застрашена от режима на Лукашенко, който употребява цивилни като жив щит в актуалната хибридна война “, съобщи полският министър председател Матеуш Моравецки пред граничните бойци в района, чиято бройка държавното управление му усили.

Европейската комисия също изрази единодушие, че Лукашенко съзнателно употребява мигранти от близкоизточни страни, с цел да провокира напън по външната граница на Европейския съюз. Според Брюксел режимът на Лукашенко притегля посредством консулствата и посолствата си хора от Близкия изток, след което ги транспортира до границата. Без да разясняват тези изказвания от Минск настояват, че имигрантите желаят да влязат и да получат леговище в съюза.

Двама разнообразни представители на полската администрация предизвестиха през последните 24 часа, че натискът може да докара до въоръжена ескалация. Впоследствие граничният пункт при Кузница, наоколо до който има и бежански лагер, беше затворен. От над месец целият регион от полска страна е в изключително състояние и външният достъп е стеснен. Според полската държавна телевизия струпващите се бежанци са съпроводени от въоръжени лица с кучета.

Отвъд политическите игри, хилядите хора по полско-беларуската граница спят навън при към този момент минусови температури поради което се стигна до няколко смъртни случая през последните седмици. Според организацията за бежанците на Организация на обединените нации „ потреблението на търсещи леговище за политически цели би трябвало да спре “.

Свои войски към беларуската граница през днешния ден придвижи и Литва.

Президентите на Русия и Беларус Владимир Путин и Александър Лукашенко разискаха по телефона рецесията с мигрантите на границите на Беларус с Полша и с Литва.

Междувременно съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че казусът би трябвало да бъде решен в сходство с правилата на интернационалното филантропично право.

Уважението към интернационалното филантропично право допуска почитание към хората, които са станали бежанци на първо място по виновност на Запада, който стартира нападателни войни в Близкия изток и Северна Африка. Тези хора не желаят да останат в Беларус или Турция. Те желаят да отидат в Европа. Същата тази Европа, която дълги години популяризираше и пропагандираше метода си на живот. Все отново би трябвало всеки да носи отговорност за думите и дейностите си, съобщи Сергей Лавров.

standartnews.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР