снимка PixabayВарненският апелативен съд определи задържане под стража“ на двама

...
снимка PixabayВарненският апелативен съд определи задържане под стража“ на двама
Коментари Харесай

Многократно осъждани са подсъдими отново, плащали в магазини в Разград с чужди карти

снимка Pixabay

Варненският апелативен съд дефинира „ задържане под стража “ на двама обвинени за потребление на непознати банкови карти в Разград.  Мартин Н. и Пламен М. са с повдигнати обвинявания за тежко съзнателно закононарушение срещу паричната и кредитната система. Разследването почнало след тъжба на притежател, изгубил в Разград портфейл с персонални документи и две банкови карти, описват от пресцентъра на съда.

При опит да ги блокира, се открило, че с тях към този момент са осъществени 5 транзакции. Липсвали 147,57 лева С помощта на видеозаписи от охранителни камери била разкрита самоличността на двете лица. Те са привлечени под отговорност за това, че в изискванията на продължавано закононарушение в съучастничество са осъществили 5 транзакции, като употребявали непознати платежни принадлежности, без единодушието на титуляра. Обвиняемите настояват, че намерили картите, захвърлени на улицата. Двамата са неведнъж осъждани: Пламен - 19, а Мартин – 10 пъти. 
Окръжният съд в Разград е почел настояването на прокуратурата за задържане под стража единствено на Пламен, до момента в който на Мартин е определил подписка.
Обосновавайки митинга във връзка с Мартин Н., представителят на  обвинението сподели, че става дума за одобрен незаконен инстикт – когато видели картите, двамата не се замислили за следствията от дейностите си. В къс интервал от време създали покупки от 3 търговски обекта. Защитата на 38-годишния мъж твърди, че картите са открити, а не присвоени, също така сумата е дребна. 
Спрямо Мартин Н. съдът взе мярка „ задържане под стража “. Доказателствата обосновават съмнението за съпричастността му. Освен това 10-те предходни осъждания водят до извод, че има действителна заплаха още веднъж да наруши закона. Той няма непрекъснат адрес и постоянно трансформира местоживеенето си, което пък значи, че има и риск да се укрие. 
В същото време отбраната на Пламен М. апелира избрания му от Разградския областен съд арест. Адвокатът счита, че правосъдното минало не може да е задоволително съображение за най-тежката мярка за процесуална насила. 40-годишният Пламен има непрекъснат адрес и семейство, за което се грижи. Според представителя на Апелативната прокуратура обаче користните закононарушения за него са източник на средства. 
И в този случай правосъдният състав реши, че съществува обосновано съмнение за авторството на действието. 19-те осъждания приказват за действителна заплаха от осъществяване на закононарушение, без значение от фамилното състояние на обвинения. Затова и Апелативният съд не откри учредения да промени мярката му за неотклонение. 
Определенията на Апелативния съд, с които обвинените за потребление на непознати платежни принадлежности Пламен М. и Мартин Н. са арестувани под стража, не подлежат на обжалване. 
 
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР