Снимка: pixabayСлужителката от фирма за бързи кредити Гергана Д. е

...
Снимка: pixabayСлужителката от фирма за бързи кредити Гергана Д. е
Коментари Харесай

Във Варна: Съдят служителка от фирма за бързи кредити за теглене на пари от чужда дебитна карта

Снимка: pixabay

Служителката от компания за бързи заеми Гергана Д. е предадена на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за закононарушение по член 249, алинея 1 от Наказателен кодекс, осъществено като продължавано действие.

23-годишната жена изтеглила с шест преводи близо 700 лв. от дебитна карта на кредитополучателка без единодушието ѝ. Това оповестяват от пресцентъра на Апелативната прокуратура в града.

На 19 септември 2018 година пострадалата Маргарита Т. изтеглила от компания за бързи заеми сумата от 200 лв.. Била финансово затруднена след разлъка с колегата си. Кредитът трябвало да бъде върнат за 2 месеца с рента от 37, 68 на 100. Изготвено било пълномощие, по силата на което Маргарита предоставила дебитната си карта на служителката в офиса за бързи заеми Гергана Д., като й предоставила само правото да тегли парични суми за погасяване на заема ѝ до окончателното погашение на сумата от 262 лв. с лихвите.

По тази карта Маргарита Т. получавала парично обезщетение за майчинство в размер на 140 лв. месечно. Междувременно Маргарита отпътувала за чужбина, а Гергана Д. почнала да тегли пари от картата ѝ, с цел да изплаща заема. След като той бил изплатен, ощетената жена изпратила майка си в офиса на компанията за бързи заеми, с цел да получи дебитната ѝ карта. Гергана Д. изрично отказала да върне картата с аргумента, че ще я даде само на титулярката.

Така траяла да тегли пари от непознатата карта всеки месец макар изплатения заем. След като се завърнала от чужбина, Маргарита Т. отишла и взела картата си от Гергана. Проверила наличността в картата и открила, че в нея липсват средства. След това направила извлечение в банката, от което станало ясно, че в нейно неявяване и без позволение Гергана Д. е теглила парични средства от картата ѝ, които доста надвишавали изтегления заем и лихвите.

Подсъдимата Гергана Д. е открита като причинител на действието и посочена изрично от видеотехническата и лицевоидентификационната експертиза по делото. Предстои делото против нея да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Щетите от закононарушението в размер на 697, 99 лв. не са възобновени от подсъдимата Гергана Д. досега.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рек
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР