Снимка: pixabayРегионалната здравна инспекция в Монтана обяви грипна епидемия в

...
Снимка: pixabayРегионалната здравна инспекция в Монтана обяви грипна епидемия в
Коментари Харесай

Грипна епидемия е обявена в Монтана

Снимка: pixabay

Регионалната здравна ревизия в Монтана разгласи грипна зараза в региона от на следващия ден, оповестиха от инспекцията.

От на следващия ден до края на седмицата учениците в района излизат в грипна почивка. Дали тя ще бъде продължена с още дни - ще се реши в края на седмицата според от броя на болните от грип в лекарските практики, които се наблюдават, написа Novini.bg.

През последните дни заболеваемостта от грип и остри респираторни болести в Монтанско е скочила внезапно - с към пет пъти за седмица. В момента общата заболеваемост в района е 273 на 10 000 души, като най-засегнати са децата от 5 до 15 години. Днес в някои класове в учебните заведения е имало единствено по 2-3 деца, защото останалите са заболели.

При едно момиче на 15 години от Монтана е потвърден вирусен грип, още десетина проби от други болни пациенти са изпратени за разбор в национална лаборатория, оповестиха от здравната ревизия в Монтана.

Заради грипната зараза в Монтанско се постановат ограничавания за събиране на доста хора на едно място, за прекъсване на плановите интервенции в лечебните заведения, за женските и детските съвещания и така нататък Препоръчва се усилване на персоналната хигиена и по-често миене на ръцете след визити на публични места.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук .

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР