снимка: PixabayПод нулата падна температурата тази сутрин на връх Мусала,

...
снимка: PixabayПод нулата падна температурата тази сутрин на връх Мусала,
Коментари Харесай

Времето утихва в петък

снимка: Pixabay

Под нулата падна температурата тази заран на връх Мусала, а денем в Кърджали не доближи даже 17°. Най-ветровито за следващ ден беше в Бургас с пориви напразно над 70 км/ч.

През нощта вятърът ще отслабне, а в множеството региони ще стихне, само че тук-там, с по-голяма възможност в Югоизточна България, към момента ще превалява. Минималните температури на следващия ден ще са в необятни граници – от 9° в Западна България до към 20° по Черноморието, а оптималните едва ще се покачат и ще са сред 22° и 27°. След обяд облачността ще намалее и в по-голямата част от страната ще доминира слънчево време. Вятърът ще е слаб, в източните елементи от страната, където ще има повече облаци и валежи – сдържан от североизток.

И на морския бряг облачността ще е по-често забележителна, а валежи от дъжд ще има в крайните южни региони. Ще духа до сдържан североизточен вятър.

Максималните температури ще са към 22-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще отслабне до 2-3 бала.

В планините облачността ще се раздира и понижава и през втората половина на деня ще доминира слънчево време.

Ще духа слаб североизточен вятър. Температурите ще се покачат, тук-там сензитивно, и оптималните в курортите ще са от 13° до 21°.

Циклон с център над Британските острови ще дефинира облачното и с превалявания време в Западна Европа. Ще вали и в североизточните региони от континента, като в най-крайните североизточни елементи преваляванията ще са от дъжд и сняг.

Над Балканския полуостров облачността ще е раздрана, в източните региони по-често забележителна, тук-там с валежи. Ще остане хладно за сезона, изключително в южните елементи от полуострова.

У нас, стоплянето ще продължи и през почивните дни. Облачността ще е променлива, само че изолирани слаби валежи ще има основно в планинските региони. В началото на новата седмица ще доминира слънчево време, а температурите ще се покачат с още 2-3 градуса.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР