Снимка: pixabayПо данни на КНСБ 110 средни и големи предприятия

...
Снимка: pixabayПо данни на КНСБ 110 средни и големи предприятия
Коментари Харесай

КНСБ: 110 от наблюдаваните 134 предприятия са засегнати от кризата

Снимка: pixabay

По данни на КНСБ 110 междинни и огромни предприятия са наранени до този миг от рецесията. В тях са заети над 48 700 чиновници. Това демонстрира изследване на Конфедерацията към 11 май посредством районните стуктури на КНСБ в цялата страна за общественото напрежение във компаниите и институции за резултатите от пандемията с COVID-19. Общо следените предприятия са 134, съобщи Българска телеграфна агенция. 

12 на 100 от компаниите със обществено напрежение са подхванали съкращения на работещи. В 66 на 100 от тях служащите са в заплатен отпуск, в 23 на 100 - в неплатен.

Седем % от компаниите на този стадий възнамеряват да възстановят работа изцяло или отчасти след приключването на интервала на изключителното състояние на 13 май. Те са от секторите на преработващата индустрия, производството на автомобилни съставни елементи, енергетика, произвеждане на облекло и ВиК бранша.

От засегнатите от рецесията компании най-вече (извън ресторантьорство, хотелиерство, туризъм и кафетерийната сфера) има в преработващата индустрия, производството на авточасти, леката индустрия.

Най-много наранени работещи има в градовете Благоевград, Габрово, Казанлък, Перник, Пазарджик, Сливен, Враца, Разлог, Банско, следван от Бургас, Хасково и Варна.

 

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз. Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и ДНК-то на съюза.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР