Снимка: pixabayОстра криза за медици в Карлово, след като целият

...
Снимка: pixabayОстра криза за медици в Карлово, след като целият
Коментари Харесай

Всички лекари от болницата в Карлово подадоха оставка

Снимка: pixabay

Остра рецесия за медици в Карлово, откакто целият състав на локалната болница подаде оставки, заяви Нова Тв. Лекарите и медицинските сестри са предизвикани от решение на Областния спешен щаб да бъде оголен нов приемен дежурен кабинет в здравното заведение.

Той би трябвало да стартира работа в понеделник, само че съгласно медиците той ще дублира активността на сегашната Спешна помощ в Карлово. Не е ясно и дали ще има лекари, които ще работят в кабинета.

До момента незабавната помощ в Карлово е обслужвала население от 50 000 души. Д-р Дориана Маринова работи от 30 години в локалната болница " Д-р Киро Попов " и недоумява за какво се постанова да се открива специфичен кабинет, в случай, че сега няма върнат пациент в незабавно положение.

Решението да се открие незабавен кабинет не е разисквано с лекарите, в случай, че те са изразили документално своето мнение преди два дни.

" Оставките ни бяха вследствие на това, че не желаят да чуят лекарите, които работим тук. Направиха това, което си желаят, без да чуят противоположната страна ”, сподели пред Нова телевизия д-р Мария Абрашева, завеждащ Вътрешно поделение.

От регионалния спешен щаб обявиха, че поради сигнали на жители за липса на незабавен кабинет, са решили да изпълнят Закона за лечебните заведения и да разкрият подобен. Нужда от сходен кабинт изпитват и екипите на Спешна помощ, написа Novini.bg.  

Карловската болница разполага с обособен кабинет за случаи на ковид.

" Имаме подобен кабинет, в който преглеждаме хората с температура, с цел да не натоварваме сътрудниците в незабавната помощ. Какво още да създадем? ”, пита  Дориана Маринова - ръководител на медицински съвет в МБАЛ " Д-р Киро Попов ".

Ако не се откри решение на казуса, след приключване на предизвестията, болничното заведение в Карлово ще остане без медицински личен състав.

В понеделник се чака да има среща сред лекарите и регионалният шеф. 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР