снимка pixabayНови мерки за предпазване от Ковид 19 въведоха на

...
снимка pixabayНови мерки за предпазване от Ковид 19 въведоха на
Коментари Харесай

Заради Ковид 19 забраниха говоренето в обществения транспорт в Майорка

снимка pixabay

Нови ограничения за предотвратяване от Ковид 19 вкараха на Майорка. Който употребява публичния превоз към този момент няма да може да приказва в него - нито с пасажерите, нито по мобилния си телефон, заяви „ Евронюз ”, представен от.

Предложението беше направено от испански вирусолози, а регионалното държавно управление на Майорка реши да го приложи.

Съществуват научни доказателства, че при диалог във въздуха се популяризират аерозоли, които придвижват вируса. Затова, в случай че с изключение на наложителното носене на маски има и възбрана за говорене, човек е 100 % предпазен по време на пътешестване, когато не може да се съблюдава отдалеченост, изясни министърът на превоза Хауме Матеу Ледо.

При 30-секунден диалог се създават толкоз аерозоли, колкото по време на кашлица. Освен това хора, които беседват по телефона по време на пътешестване, обикновено смъкват маските си, което е недопустимо, считат специалистите.

Тази мярка, обаче, не е посрещната с схващане от пасажерите. Някои я считат за „ цялостна нелепост ”, защото има хора с маски, които се намират на закрити публични места и беседват, също така, в случай че пътуваш с другар или непосредствен, неизбежно разменяш някакви реплики с него.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР