Снимка PixabayМахат историческа ценност в Щатите. Статуята на Томас Джеферсън,

...
Снимка PixabayМахат историческа ценност в Щатите. Статуята на Томас Джеферсън,
Коментари Харесай

Ню Йорк маха статуята на един от основателите на САЩ

Снимка Pixabay

Махат историческа полезност в Щатите. Статуята на Томас Джеферсън, един от бащите създатели на Съединени американски щати, сложена в заседателната зала на кметството на Ню Йорк преди повече от век, ще бъде отстранена.

Това реши локалната власт, а повода е робовладелското минало на политика, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Комисия на градската администрация утвърди единомислещо по принцип премахването на статуята. Джеферсън - един от създателите на Декларацията за самостоятелност на Съединени американски щати, е държал над 600 плебеи в своята ферма в щата Вирджиния. От една своя робиня е имал шест деца.

Латиноамерикански и чернокожи членове на градската администрация упорстваха за премахването на статуята от години. Тя ще бъде преместена в една от залите на историческото сдружение в Ню Йорк.

Третият президент на Съединени американски щати Джеферсън съставлява някои от най-срамните страници от дългата и нюансирана история на страната ни ", изясни афроамериканката Адриен Адамс, градски консултант в Ню Йорк.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР