Снимка PixabayКакви са препоръките на СЗО. Всичко ново тук:Аргументът е,

...
Снимка PixabayКакви са препоръките на СЗО. Всичко ново тук:Аргументът е,
Коментари Харесай

Световната здравна организация препоръча да не се изисква документ за ваксина срещу коронавирус като условие за международни пътувания

Снимка Pixabay

Какви са рекомендациите на СЗО. Всичко ново тук:

Аргументът е, че има „ сериозни незнайни “ по отношение на успеваемостта на имунизациите при понижаване на болестта, както и лимитираната наличност, заяви „ Гардиън “.

„ Понастоящем не въвеждайте условия за доказателство за имунизация или имунитет за интернационалните пътувания като изискване за влизане, защото към момента има сериозни незнайни във връзка с ефикасността на имунизацията за понижаване на заразяването и лимитираната наличност на ваксини “, счита комисията по изключителни обстановки на СЗО.

Доказателството за имунизация не би трябвало да освобождава пътуващите от спазването на оповестените ограничения при интернационалните пътувания, ориентирани към понижаване на риска от заразяване.

В листата с рекомендации 19-членният екип от самостоятелни специалисти на СЗО приканва страните да следят за разновидности на вируса като тези, разпознати във Англия и Южна Африка, с цел да оценят резултата на имунизациите върху тях.

Те приканват за поощряване на прехвърлянето на технологии в страни с ниски и междинни приходи с евентуален потенциал за ускорение на световното произвеждане на ваксини против Covid-19.

Необходими са и спомагателни проучвания по отношение на „ сериозните незнайни “ за успеваемостта на имунизацията против ковид при заразяване, продължителността на имунитета против болестта и асимптомното протичане на заболяването, както и продължителността на имунитета след зараза или имунизация и отбраната след еднократна доза, считат специалистите на СЗО.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР