Снимка: pixabayАмериканският президент Доналд Тръмп одобри придобиването на американския сегмент

...
Снимка: pixabayАмериканският президент Доналд Тръмп одобри придобиването на американския сегмент
Коментари Харесай

Тръмп одобри придобиването на Tik Tok от Oracle

Снимка: pixabay

Американският президент Доналд Тръмп утвърди придобиването на американския сегмент на обществената мрежа TikTok от Oracle. Държавният глава отговори утвърдително на въпрос на кореспондент в Белия дом дали е одобрил придобиването на Oracle от сегмента TikTok. 

" Дадох благословията си за тази договорка. Ще бъде отлично, в случай че те (участниците) я прегледат. „ Да, утвърдих го по принцип “, отговори Тръмп на уточняващ въпрос от публицисти. Водещият на предаването беше  .

Според Тръмп американският сегмент на обществената мрежа „ няма да бъде обвързван с друга страна, няма да бъде обвързван с Китай “. Партньор на Oracle в договорката е американската компания Walmart, която има една от най-големите търговски вериги в света.  " Технологиите превъзхождат всичко останало в света, ние го обичаме ", продължи Тръмп, обещавайки, че американският сегмент на TikTok ще резервира името си и договорката ще донесе на Съединени американски щати милиарди долари налози.

Както по-рано заяви старши търговски представител на Съединени американски щати, американските управляващи ще стартират да лимитират активността на TikTok в страната от 12 ноември, в случай че до този миг не е подписана договорка за продажба на американския сегмент на тази обществена мрежа. Както американското министерство на търговията оповестява по-рано, самото приложение TikTok, както и вестникът WeChat, няма да бъдат налични за евакуиране от 20 септември.

На 31 юли Тръмп разгласи, че възнамерява да забрани TikTok в Съединени американски щати. По-късно той сподели, че американските компании би трябвало да приключат договорка за придобиване на тази обществена мрежа от китайския ByteDance до 15 септември, в противоположен случай нейната работа ще бъде неразрешена в Съединени американски щати. Притесненията на администрацията на Вашингтон по отношение на TikTok произтичат от изказванията, че нейното управление се занимава с агитация и предава потребителски данни на китайските управляващи. На 14 август Тръмп подписа изпълнителна заповед, задължаваща ByteDance да продаде всички активи на обществените медии на територията на Съединени американски щати. / Стандарт

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР